RenoCube: vraaggestuurde ventilatie voor renovatieprojecten

Goede isolatie vereist goede ventilatie om het binnenklimaat gezond te houden. Dat is niet alleen zo in nieuwbouwwoningen, maar ook in bestaande of gerenoveerde huizen. Met RenoC+ube brengt Renson een vraaggestuurd ventilatiesysteem specifiek bedoeld voor bestaande woningen.
Op Batibouw is te zien hoe RenoC+ube werkt. Het systeem controleert met behulp van dynamische sensoren de luchtvochtigheid en detecteert de aanwezigheid van personen in een ruimte. Op basis van die metingen stuurt het toestel het ventilatiedebiet op een intelligente manier aan. Opmerkelijk is dat de ventilator geïntegreerd is in de dakdoorvoer, waardoor deze zich buiten de structuur van het gebouw bevindt en geruisloos werkt. In de afvoerruimtes ziet de gebruiker alleen afvoermonden van aluminium.

De RenoC+ube en de afvoermonden zijn met elkaar verbonden door middel van Easyflex, een flexibel luchtkanaalsysteem van PE-kunststof. De gladde binnenwanden van het dubbelwandige luchtkanaal zijn voorzien van antistatische en antibacteriële additieven om de ophoping van stof en het ontstaan van bacteriehaarden te voorkomen. De combinatie van hoge debieten tegen lage luchtsnelheden resulteert in een geruisloze manier van ventileren. Het unieke koppelingssysteem van de Easyflex-kanalen zorgt voor een quasi perfecte luchtdichtheid.

Meer info: Paleis 4 - stand 314 of www.renson.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in