Remeha Neptuna: natuurlijk verwarmen tegen een lagere kost

Remeha introduceert tijdens Batibouw de gloednieuwe Remeha Neptuna, een split-unit warmtepomp die optimaal gebruik maakt van lucht als hernieuwbare energiebron. Ideaal om op een voordelige en natuurlijke manier jouw woning te verwarmen of warm water te produceren.
De warmtepomp Remeha Neptuna onderscheidt zich onder meer door haar geruisloze werking: slechts 36 dBA, wat veel minder is dan de gebruikelijke huishoudtoestellen zoals een vaatwasmachine of een stofzuiger. De warmtepomp staat eveneens garant voor hoge prestaties. De Remeha Neptuna warmtepompen zijn verkrijgbaar met een vermogen van 4 kW tot 27 kW. Ze zijn bedrijfszeker tot een temperatuur van maar liefst -20 °C met een COP tot 4,2 (bij A7/W35) en hebben tevens de capaciteit om warmwaterboilers met grote inhoud op te warmen.
 

Krachtpatser binnen en buiten

De warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit, zowel monofasig als driefasig verkrijgbaar, heeft een modulerende compressor met power receiver. Dankzij deze modulerende compressor met inverterfunctie kun je de warmtepompen moduleren, tot 30 procent van hun maximale vermogen. Het gevolg is dat je zo tot 30 procent extra kunt besparen op de energiekosten. De power receiver zorgt tegelijkertijd voor het behoud van vermogen en temperatuur, zelfs bij lagere buitentemperaturen. Vertrekwatertemperaturen tot 60°C zijn hierdoor mogelijk.

Energieprijzen ingeven, comfort beleven

De binnenunit van de Remeha Neptuna is verkrijgbaar in twee versies: ofwel met geïntegreerde elektrische ondersteuning, of met hydraulische hulpverwarming via een verwarmingsketel. Het model met hydraulische hulpverwarming kan werken als een hybride systeem waardoor de warmtepomp eenvoudig te combineren is met een bestaande verwarmingsketel, zowel op gas als stookolie. In combinatie met de warmtepomp gaat de klassieke verwarmingsketel dan nog minder verbruiken. Een interessante optie is dat je, indien gewenst, de energieprijzen kunt ingeven in de regeling. Deze zal dan altijd de meest voordelige warmtebron aansturen voor de verwarming. De warmtepomp kan zich dus perfect aanpassen aan het benodigde vermogen om jouw woning te verwarmen.
 

Installatiegemak

Standaard wordt de Remeha Neptuna geleverd met een iSense Pro-regeling die weersafhankelijk is en die tot drie verwarmingskringen kan aansturen. 

Meer info: Paleis 12 - stand 519 of www.remeha.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in