Profel verbetert houten ramen

Profel lanceert twee innovaties tijdens Batibouw: een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout en kopie antieke ramen, voorzien van de meest actuele technieken.
Met Fadura brengt Profel een alternatief voor het dure tropische hardhout. Fadura is thermisch, niet chemisch gemodificeerd beukenhout uit West-Europa. Het hout wordt bij een temperatuur van > 200 °C behandeld, op een volledig natuurlijke manier. De cellenstructuur wijzigt waardoor het hout duurzaamheidsklasse 1-2 verkrijgt en een zeer lange houdbaarheid geniet. Alle schimmels, mossen en insecten worden nauwgezet verwijderd. Fadura staat verder voor duurzaamheid, maatvastheid en vochtbestendigheid. Bovendien zijn krimp- en zwelgedrag tot een minimum beperkt. Fadura is uitermate geschikt voor energiezuinige BEN-woningen en een perfect alternatief voor meranti en afrormosia. Het proces is Europees gepatenteerd, getest en gecertificeerd door onafhankelijke instituten en is standaard voorzien van het FSC- en PEFC-label.
 

Uitstraling van toen, techniek van nu

Kopie Antiek-ramen geven niet alleen aan geklasseerde gebouwen hun oorspronkelijke uitstraling terug, ze versterken ook het klassieke uitzicht van een woning. Kopie Antiek-ramen zijn technische hoogstandjes voorzien van de modernste ontwikkelingen zoals de op maat gemaakte onderkader en drupneus op het onderprofiel van de raamvleugel. Voor de constructie wordt standaard gebruik gemaakt van de houtsoorten ‘afrormosia’ en ‘meranti’. Tijdens de voorbehandeling kan je kiezen uit de kleuren kiefer, teak, noten en wit. Daarbovenop kan desgewenst een afwerkingslaag in de kleuren eik, afrormosia, rustiek eik, noten, verweringslook of eender welke PROFEL-, RAL- of NCS-kleur worden voorzien.
 
Meer info: www.profel.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in