Winter in huis: interieurtips voor een warme inrichting

Haal de winter in huis. Niet de kou natuurlijk, maar wel een warme inrichting, een trendy en comfortabel interieur om te bekomen van de kou. We geven je interieurtips en inspiratie voor de inrichting van je huis, met vooral natuurlijke materialen – hout, wol, linnen - die de boventoon voeren, in heldere kleuren, en met veel rode en blauwe accenten.
 

Landelijk interieur

Liefhebbers van een landelijk en warm interieur kunnen hun hartje ophalen aan de collecties van Gant Home, Pomax, Scapa Home en Libeco Home. We selecteerden deze vier merken uit een groot aanbod van interieurcollecties, omdat ze onderling perfect te combineren zijn. Bij Gant Home viel ons deze dekbedset op: een verrassende kleurenmix van marineblauw met oranje en roestrode accenten gecombineerd met een klassiek Frans patroon uit het begin van de jaren 1900. Gaat ons inziens geweldig goed samen met de klassieke streepjes van Libeco Home's bedlinnen. De Belgische linnenmaker stelt een iets soberder kleurenpalet voor, waarbij de streepjesplaid Georgetown ons aangenaam verraste. Voor regenachtige zondagen in huis, op de bank, met een goed boek.

Dekbed uit de herfstcollectie 2011-Gant Home Kussen en deken Gant Home - herfst 2011 Linnen plaid Georgetown

 

Belgisch interieur

Onderkoeld, ingetogen, sober maar met oog voor kwaliteit. Het zou de omschrijving kunnen zijn van de eerste indrukken die een voorname landgenoot zou maken in het buitenland. Wij kennen die begrippen toe aan het interieur dat het Belgische Scapa Home presenteert voor dit donkere seizoen. Sobere opbergkistjes en een strak vormgegeven salontafel van massief hout worden gecombineerd met linnen en wol voor kussens, plaid en bankstel in lichte zandkleuren en grijstinten. De decoratiespullen van Pomax brengen in dit interieur wat meer kleur en speelsheid. Vooral de plaids in streelzacht velours en de poef in stoer jeans geven de binnenkant van je huis wat meer humor. En wie valt voor appelblauwzeegroen, gaat de gietijzeren kookpotten van Granny niet kunnen weerstaan.
 

Interieurcollectie herfst 2011-Scapa Home Gietijzeren kookpotten Pomax Poefs van jeans Plaids in verlours

 

 

Tapijten en poefs

Het Spaanse merk Gandia-Blasco – gekend van de dekens en de outdoor meubels – heeft ook een tapijtmerk, Gan. Voor de collectie van 2012 vroeg het Spaanse interieurmerk aan ontwerpsters Patricia Urquiola en Sandra Figuerola om enkele bijzondere tapijten, kussen en poefs te creëren. Figuerola liet zich inspireren door handgeknoopte Marokkaanse tapijten en noemde haar ontwerp Glaoui, naar de koningen van de Atlas. De wollen tapijten zijn gemaakt volgens een 1000 jaar oude traditie uit het Atlasgebergte en combineren drie technieken: weven, knopen en borduren. Dit originele patchwork past perfect naast of onder de Mangas poef van Patricia Urquiola, in natureltinten en gaat harmonieus samen met de zitelementen uit de Touareg Space reeks.Voor een erg hedendaags maar toch warm huis.
 

Zitelementen Spaces Marokkaanse tapijten Glaoui

 

Deens design

Smelt voor deze hebbedingen uit Denemarken: frisse snoepkleurtjes en een hedendaags design komen samen in de ontwerpen van het merk Hay, dat sinds kort in ons land een eerste conceptstore buiten Scandinavië opende. Hay brengt interieurspullen die het statische van de architectuur en het dynamische van de modewereld in zich combineren. Word samen met ons vrolijk van het geblokte tv-dekentje Mega Marius, de kleurrijke extra large poefs Old Patch en het knikkertapijt Pinocchio Orange. Deze jonge ontwerpen vormen een leuk duo met de éminence grise uit de stoelencollectie van Carl Hansen & Son. The Elbow Chair is zo’n klassieker uit 1956, ontworpen door Hans J. Wegner, en sinds 2005 aan een tweede leven begonnen. Een keukenstoel mag gerust dat ietsje meer hebben.
 

Mega Marius throw - Hay Old Patch ottoman - Hay The Elbow Chair

Sit and relax

Een stoel die net iets gemakkelijker zit, maar toch geen sofa is: nuttig in elk huis, om bezoek in te ontvangen, om de krant te lezen of om mee te ‘showen’. Zeker als het om mooi design gaat. We kozen uit de collectie van Carl Hansen twee design klassiekers om in te relaxen, bij het haardvuur. The Shell Chair – ook wel de Smiling Chair - is gebaseerd op de vorm van eierschalen terwijl de gevlochten relaxstoel gemaakt is van papiertouw. Beide ontwerpen zijn ook van Hans Wegner en dateren van de jaren 50 en 60 van vorige eeuw. Zie hier dat vleugje retro dat nog aan je interieur ontbrak… 
 

Gevlochten stoel Wegner bij Carl Hansen The Shell Chair or Smiling Chair

 

Nog meer warme interieurtips voor de winter van 2011-2012:

Lees ook onze andere artikels over trends voor interieur en woonkamer

 

Auteur: Gretel Kerkhofs - oktober 2011

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in