Typisch Vlaams wordt minimalistisch strak

Dit casco appartement mocht creatief ingevuld worden door interieurarchitect Jaak Langenberg. De eigenares van het pand is een temperamentvolle, kleurrijke, jonge zakenvrouw van Italiaanse afkomst. Deze karaktertrekken mochten dan ook in het ontwerp tot uiting komen.


De indeling van de ruimtes lag deels vast door de ruwbouw, maar was optimaal. Ook de lichtinval zat heel erg goed en het interieur moest daar dan ook op afgestemd worden.

Door te kiezen voor een budgettaire mix van duurdere en minder dure materialen, creëerde Jaak een betaalbaar interieur met een luxueuze uitstraling.

Voor

De eigenares van dit casco appartement is een jonge zakenvrouw die veel in het buitenland vertoeft. Haar extraverte, spontane en kleurrijke karakter en ook haar Italiaanse afkomst mochten weerspiegelt worden in het ontwerp.

De woonoppervlakte was eerder beperkt; er moest dus een manier gevonden worden om alle vereiste functies te laten samensmelten. Wel viel interieurarchitect Jaak Langenberg meteen op dat lichtinval, basisstructuur en organisatie in het appartement erg goed zat. Er moest dus niet lang nagedacht worden over de indeling van de functies.

De eigenares van het pand wilde een comfortabel, gemakkelijk te onderhouden stekje. Het mocht de indruk geven een grote hotelkamer te zijn, fris en sprankelend. De materialen moesten niet allemaal van de allerduurste kwaliteit zijn, maar het geheel mocht wel een schitterende, temperamentvolle en kleurrijke uitstraling hebben. Daarnaast wilde ze toch ook een zekere warme knusheid voelen in haar appartement. Geen te koele materialen en kleuren dus.

Omdat ze heel graag kookt, was de praktische kant van de keuken ook een belangrijk punt voor haar.

Na

Bij het tekenen en verfijnen van een ontwerp houdt Jaak telkens heel veel rekening met de eisen van de klant. Ook hier betrok hij de eigenares erg sterk bij alle ontwerpfases. Langs de andere kant krijg hij dan weer voldoende creatieve ruimte om te blijven zoeken naar de juist elementen om een coherente interieurpuzzel te vormen.

Het door de eigenares vooropgestelde budget was erg strikt. Interieurarchitect Jaak moest dus een mooi evenwicht zoeken tussen betaalbare en duurdere materialen. Hij opteerde dan ook voor budgettair voordelige materialen voor de grote oppervlakken. Door op kleine oppervlakken wat meer budget te spenderen aan materialen, creëerde hij opvallende details die het interieur cachet geven.Het volledige resultaat kan je bekijken en lezen in Absoluut Renovatie.

 

Gegevens architect

Montagna Lunga
011 52 54 60
www.montagnalunga.be 


Gegevens project

  • Type woning: appartement
  • Gerenoveerde ruimtes: totaalrenovatie
  • Gerenoveerde oppervlakte: 80 vierkante meter
  • Termijn: 4 maanden project

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in