Santana mikt op de bovenverdieping

Santana lanceert de campagne 'Santana Boven'. Dit moet letterlijk worden geïnterpreteerd: volgens de producent is kurk de ideale bekleding van 'de bovenste verdieping' met de bad- en slaapkamers. De nieuwe collectie bevat veel trendy aardse tinten.


Eigenschappen

“We verkopen zo'n 50% van onze kurk voor slaapkamers en ongeveer 30% voor gebruik in badkamers”, licht Jean Claeys, oprichter en directeur van Santana toe. “Toch weten nog altijd te weinig mensen dat kurk ook geschikt is voor gebruik in een vochtige omgeving. Kurk combineert een aantal eigenschappen die het materiaal uitermate geschikt maken voor de bovenverdieping.”


Kurkdroog

Bij de berging van scheepswrakken is vaak gebleken dat de kurken stoppen van wijnflessen nog intact zijn, zelfs na een verblijf van meer dan 400 jaar op de zeebodem. Dat komt doordat de structuur van kurk cellen met lucht bevat. Die maken het materiaal waterdicht, in tegenstelling tot hout dat het water opslorpt. Daarom gedijt kurk zo goed in een vochtige omgeving zoals een badkamer. De luchtcelstructuur van kurk is trouwens ook de reden van zijn goede thermische en akoestische eigenschappen. Kurk is inderdaad geluiddempend, altijd meegenomen, zeker in een slaapkamer. Maar vooral: kurk voelt warm aan omdat het de warmte vasthoudt, en dat is een mooie troef voor een omgeving waarin men makkelijk al eens op blote voeten loopt. Bovendien is kurk een natuurlijk materiaal, gemakkelijk te onderhouden en stofvrij, dus goed tegen allergieën.


Nieuwe collectie

Exotische kleuren, aardse tinten en trendy tegelontwerpen: dat zijn de ingrediënten van de nieuwe collectie kurken vloer- en wandtegels van Santana. Rood en rood-bruin zijn de hoofdschakeringen in de Santana Collectie 2009, die veel rust en warmte uitstraalt.
De Collectie 2009 omvat 4 nieuwe kurken vloertegels (Conrad, Argentina, Oase en Culture) en 7 nieuwe kurken wandtegels (Brindisi, Condor, Verde, Fuente, Nomade, Banderas en Cosmos). Inspirerende ontwerpen waarmee Santana duidelijk de exotische toer op gaat en inspeelt op de vraag naar trendy design. Bovendien is het gamma wandtegels beschikbaar in 8 nieuwe motieven, hetgeen betekent dat de tegels uitgerust zijn met gefreesde horizontale of verticale lijnpatronen. Tot slot introduceert Santana met de Collectie 2009 ook nieuwe schakeringen voor haar kurken plinten om beter aan te sluiten bij het nieuwe kleurenpalet en voor een betere totaalafwerking.


Kurktekening

Hoewel kurkvloeren en -wanden vooral populair zijn in de slaap- en badkamer, opteren klanten almaar vaker voor kurk als aankleding van traphallen of om aparte accenten te leggen in de woonkamer of andere vertrekken. In de nieuwe collectie wordt de oorspronkelijke kurktekening dan ook extra geaccentueerd. Dankzij de door Santana ontwikkelde artisanale kleur- en productietechniek blijven de nuances behouden die in onbewerkte kurkvellen aanwezig zijn. Het effect ervan wordt nog versterkt door het gebruik van natuurlijke en aardse tinten.

Meer info in de twaalf Vlaamse Santana-winkels, bij Santana of in deze brochure.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in