Oreca-design brengt passionele warmte

Passionele warmte, dat is de baseline waarmee Oreca-design haar radiatoren aan de man probeert te praten. De toestellen blinken uit door hun gedurfde en organische vormgeving. We stellen vier modellen voor.


Groep designers

Oreca-design is een groep bevriende designers met uitvalsbasis in het Limburgse Alken. Volgens de ontwerpers laten ze zich inspireren door ervaringen uit het dagelijkse leven en willen ze die delen via passionele ontwerpen. Ontwerper, ambachtsman en globetrotter Nicole Partas is de man achter het initiatief. Samen met vrienden en collega’s liet hij zich voor de volgende vier radiatoren inspireren door het thema ‘warmte’.


Moon

Ontwerper Nicole Partas vergelijkt dit Moon-design met de samba-muziek. “Bedoeling was om de zwoele sfeer vol samba en passie tijdens een nacht in Rio de Janeiro te vatten in een uniek stuk”, legt hij uit. Zijn zoektocht leidde hem uiteindelijk tot de Moon, een radiator met schijnbaar immer bewegende lijnen.
De radiator is vervaardigd uit een mineraalcomposiet volgens een gepatenteerde productiewijze. Het toestel kan zonder probleem geïntegreerd worden in elk centraal verwarmingssysteem.


Crossroads

Met de Crossroads wilde schepper Nicole Partas verwijzen naar “verwarmende ontmoetingen tussen mensen en culturen.” Bewust werd het ruwe en blinkende metaal zichtbaar gelaten “als symbool voor de pure ervaringen van het leven.”
De Crossroads is gesmeed volgens de allerhoogste kwaliteitseisen. Ook deze radiator kan zonder probleem aangesloten worden op elk centraal verwarmingssysteem.


Highlight

Jimmy Budenaers liet zich voor de Highlight inspireren door bepaalde herinneringen die onuitwisbaar zijn in ons leven. “Het vlakke, translucente frontpaneel licht zacht op, als een visuele metafoor voor de grote warmtecapaciteit”, luidt het bij Oreca-design. “Die warmte wordt geleverd door de integratie van de hoogperformante elektronisch aangestuurde warmtewisselaar.”
De Highlight kan zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst. Hierdoor is het mogelijk om hetzelfde type radiator te gebruiken doorheen het hele interieur. Het toestel is met één enkele naadloze knop te besturen. Die knop licht als een vage rode punt op in het voorpaneel.


Swoon

Bedoeling van Nicole Partas was om met de Swoon een design te maken met een “bedwelmend uiterlijk.” De ontwerper zocht naar een materiaal dat past bij de Japanse cultuur en koos voor een translucent polymeer met een futuristisch patroon.
Deze radiator heeft in zijn kern de nieuwste generatie warmtewisselaar die verticaal kan werken met een warmteafgifte tot maar liefst 3200 W.


Info: Oreca-design

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in