Opvouwbare kinderstoel

Antwerpenaar Raf Schoors (32) draagt deeltijds poststukken rond, en breekt zich de andere helft van de dag het hoofd over hoe hij “de gaten in het hedendaagse meubelaanbod kan invullen.” Op één gat in die markt stootte de gediplomeerde interieurarchitect alvast met zijn ontwerp Josse: een platte plank die je in een handomdraai omtovert tot een speelse kinderstoel.

Wat ontwerp je?

Het liefst ontwerp ik tafels en stoelen. In tegenstelling tot met mijn interieurarchitectuur kan ik hiermee een groter publiek bereiken.

Met welke materialen werk je?

Het materiaal laat ik afhangen van het ontwerp, of omgekeerd, maar ik zal zeker geen enkel materiaal uit de weg gaan.

Welk van je ontwerpen is het meest bijzondere volgens jou?

Persoonlijk ben ik altijd het meest enthousiast over de ontwerpen waaraan ik nog volop aan het werken ben. Maar een van mijn recentste ontwerpen, namelijk Josse, is voor mij wel extra bijzonder. Het zal het eerste ontwerp van mij zijn dat in grote oplage geproduceerd wordt.

Waarom is dit zo bijzonder?

‘Josse’ is een kinderstoel met speelse vorm die bovendien erg functioneel is, want volledig opvouwbaar. In enkele tellen maak je van een draagbare platte plank een originele kinderstoel. Praktisch in de auto, in de lift en in een handomdraai. Weg met dat oude, logge kindergestoelte. Ouders vinden hun kind sowieso mooi, maar hun interieur (en hun ruggenwervels) hoeft daar niet langer onder te lijden.

Wat kost dit ontwerp?

De prijs staat nog niet helemaal vast.

Waar kunnen mensen je ontwerpen kopen?

Op dit moment is de kinderstoel nog niet te koop maar binnen enkele maanden brengt Bopita - een Nederlands bedrijf van houten kindermeubilair - de ‘Josse’ op de markt.

Wat is jouw visie op ontwerpen? Welke filosofie probeer je in je ontwerpen te verwerken?

Eigenlijk ben ik een egocentrische ontwerper, want ik wil de wereld een beetje meer ‘Raf Schoors’ kleuren. Op die manier kan ik namelijk nog meer en beter een vertrouwde en geborgen (leef)wereld voor mijzelf creëren. Mijn grootste drijfveer is eigenlijk een poging om de gaten of tekortkomingen in het hedendaagse aanbod van meubilair in te vullen.
Ik wil met mijn ontwerpen echt comfort bieden binnen een vooruitstrevende vormentaal. Functionaliteit en schoonheid gaan bij mij hand in hand. Daarvoor vertrek ik altijd van een gevoel dat ik wil ervaren, zowel bij het zien van een meubel als bij het zitten in of het gebruiken van dat meubel.

Waarom ben je gaan ontwerpen?

Omdat ik daar al van in mijn kindertijd van droomde en ook met die drang zat.

Wat wil je met je ontwerpen bereiken?

Ik droom er van om met een ontwerp opgenomen te worden in de Vitra-collectie.

 

Info: Raf Schoors
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in