Opvallend meubilair op Imm Cologne

In Keulen ging afgelopen maandag een hoogmis voor meubel- en designliefhebbers van start. De Habitos.be-redactie was van de partij en ging op zoek naar opmerkelijke innovaties. Onze buit:


Houten balk als kast

Houten balk als kast Houten balk als kast=

Eerst zie je een houten balk van pakweg 150 jaar oud. Dan besef je: hier klopt iets niet. En als je een beetje dichterbij komt, ontdek je de kast. De Saga Box van Morizza is niet zomaar een kast: deze buffetkast van mdf is afgewerkt met een fineerlaagje echt hout – eik bijvoorbeeld – dat via een speciale techniek bedrukt is met de foto van een oude, verweerde balk. Bovendien voelt de kast – bekroond met de Interior Innovation Award 2012 - ook zo aan. Daarom is de Saga Box niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook fijn om te voelen.

Meer info: Morizza


Kast, tafel en bank in één

 

Kast, tafel en bank in één Kast, tafel en bank in één

Er zit meer in een kast dan je denkt. Deze df-1 van Hot Kon Kon, een jong Duits ontwerpersduo, is niet alleen een dressoir, maar bevat ook tafelblad en een zitbankje. Gewoon even de houten kastlijst uitschuiven en draaien en je hebt in een wip een tafel met een bankje er bij. Voor in hele kleine woonruimtes of om in de woonkamer een extra werkplek te creëren zonder te moeten investeren in een aparte bureautafel. Bovendien blijven de lades en kastjes bereikbaar als tafel en bankje uitgeklapt zijn.

Meer info: Hot kon kon 


Na klikparket nu ook klikmeubels

 

Klikmeubels Klikmeubels

Het klikparket van QuickStep ken je vast wel. De fabrikant, Unilin, heeft nu ook een meubellijn ontwikkeld op basis van het unieke kliksysteem. De boekenrekken van Didit zet je in enkele minuten in mekaar, zonder hulp van schroeven, nageltjes of ander bevestigingsmateriaal. Vooral klikken en schuiven en klaar is de Didit-kast. De meubellijn omvat een boekenkast, slaapkamermeubeltjes, bureau, bijzetkastje, wandkast en lage tafeltjes. Er zijn ook 7 afwerkingen in fineer om uit te kiezen. Alle meubelonderdelen zijn genummerd en zitten in een handige meeneemverpakking.

Meer info: Didit


De zetel draait doooooorrrrr

 

DS 167 - draaiende zetel DS 167 - draaiende zetel

Je hebt een mooie zetel, maar je kunt die maar op één manier gebruiken. Ergerlijk, niet? Met de DS 167 heb je daar geen last meer van. Deze zetel zet je in de vorm die jezelf wil. De rugleuning van de DS 167 kun je zonder enig probleem draaien, waardoor je hem in alle richting kunt gebruiken. Hugo De Ruiter ontwierp deze eigentijdse en slanke zetel. De DS 167 is past in de ds-164/165-familie waard de Sede eerder al mee op de markt kwam.

Meer info: de Sede


Klassiek tapijt voor modern interieur

 

Klassiek tapijt voor modern interieur Klassiek tapijt voor modern interieur

Een klassiek tapijt niet meer van deze tijd? Maak het even, dachten ze bij het Duitse Kymo. Designers Eva Langhans & Thomas Follner verknipten enkele oude tapijten en naaiden ze opnieuw samen tot een verrassend patchwork. Het patchwork is verkrijgbaar in verschillende motieven en kleuren. Het kan in standaardmaten worden aangekocht of volledig op maat, zowel qua oppervlakte als kleur. Wie zei dat een tapijt saai is?

Meer info: Kymo


Behang vs ledverlichting

Behang vs ledverlichting Behang vs ledverlichting

Behangpapier is al enkele decennia een dankbaar element voor creatieve geesten. Ledverlichting is zo’n nieuw gegeven waar je artistiek of origineel mee uit de hoek kan komen. Op vraag van Architects Paper verenigde Ingo Maurer beide elementen in een uniek behangpapier. Op Imm Cologne toonde de fabrikant het prototype van zijn LED Wallpaper. Hij maakt zich meteen sterk dat het binnen afzienbare tijd mogelijk is om eigen patronen in Ledverlichting in het behang te verwerken.

Meer info: Architect Paper 


De secretaire – the sequel

 

De secretaire – the sequel De secretaire – the sequel

Je kent ongetwijfeld nog de secretaire uit de woonkamer van je oma of tante. Het Duitse Müller gaf de schrijftafel van weleer een moderne twist in zijn PS 08. Verschillende vermaarde designers gaven hun eigen interpretatie aan de secretaire. In al die varianten werd het compacte meubel herleid tot de essentie: een werktafel, computertafel of make up-tafel.

Meer info: Müller


Auteurs: Gretel Kerkhofs, Daan Slingers en TiM Vanhove – januari 2012


Meer beeldmateriaal van Imm Cologne? Surf naar ...

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in