Onze handige tips voor het herinrichten van het interieur

Ben je jouw interieur beu? Verander het dan. Is dat mogelijk zonder met de botte bijl te werk te gaan? Zeker! Hoe? Door creatief te zijn. Habitos.be geeft je alvast enkele handige tips.

Vaarwel rommel

Een nieuw interieur begint door afscheid te nemen van de oude rommel in de kamer. Ga na wat er nodig is om een leuke zithoek te hebben en wat niet.

Kunnen grote stukken meubilair niet weg?

En wat dacht je van al die accessoires, die rondslingeren in de kamer? Verwijder ze!

Herinrichten van de meubels

Afscheid nemen van je meubels moet niet. Maar creëer met de spullen een nieuwe lay-out. De zitbank en het dressoir kunnen eenvoudig een nieuwe bestemming in de kamer krijgen.

Sommige meubels zijn afhankelijk van hun locatie. Denk maar aan de televisie, die een contactdoos nodig heeft. Of een radiator, die gewoonweg niet verplaatst kan worden. Breng dan kleine wijzigingen aan. Zet de staande lamp op een andere plaats. Of hang de spiegel of een schilderij eens ergens anders.

Leef je in elk geval uit. Je kunt immers nog altijd terug naar de oude situatie.

Stof, voor één keer een bondgenoot

In een kamer spelen stoffen een belangrijke rol. De bank speelt een voorname rol in de woonkamer. Waarom zou je de bank eens niet met een ander stofje overtrekken? Een nieuw kleurtje of patroon kan wonderen doen. Een extra kussentje op de bank of er juist één wegdoen, kan ook al voor impact op je interieur zorgen.

Nu je toch bezig bent met de bank van een ander stofje te voorzien, pas ook de gordijnen aan. Kies voor een nieuw motief of overweeg nog eens voor die rolluiken te gaan.

Pak de muur aan

Geef de muur eens een nieuw tintje. Daarvoor zijn er heel wat opties. Schilder de kamer in een ander kleurtje of kies voor nieuw behang. Minder ingrijpend, maar daarom niet minder leuk is het gebruik van washi tape. Maak op je muur de mooiste figuren met de leuke Japanse tape. Daarnaast kun je ook nog een paar zaken aan de muur hangen om de kamer een nieuwe beleving te bezorgen. Denk aan een spiegel, een fotolijst, een schilderij, … Of wat dacht je van losse foto's. Koop een Polaroid camera. Neem een foto telkens er iemand op bezoekt komt en plak deze foto's tegen de muur.

Hergebruik spullen

Een kamer herinrichten hoeft niet duur te zijn. Kijk eens in de garage of op zolder of je nog leuke spulletjes hebt liggen. Geef ze misschien – voor je ze in de kamer plaatst – een nieuw karakter. Een likje verf of een nieuw stofje zijn al voldoende.

Snuffel ook eens op een rommelmarkt naar oude/nieuwe spulletjes, die je kamer net dat nieuwe karakter kunnen geven.


Auteur : Vinciane Pinte - april 2015
Vertaling: Daan Slingers - mei 2015

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in