Magnitude duikt bed in met Jean-François D’Or

Voor de nieuwe collectie van Magnitude rekent de Belgische luxebeddenfabrikant op ontwerper Jean-François D’Or. Heel zijn slaapwereld bundelde hij in Alexandre, een modulair beddensysteem dat kan worden aangepast aan de wensen van de gebruiker.
 

Twee jaar geleden bundelde het Belgische luxebedconcept Magnitude® de krachten met topontwerpster Veronique Branquinho. Aan de succesvolle samenwerking met een hedendaags ontwerper komt dit jaar een vervolg met Jean-François D’Or.
“Dit was een zeer comfortabel project om aan te werken,” vertelt de 36-jarige Jean-François D’Or. “Dat is zeer letterlijk te nemen, want ik heb me in bed geïnstalleerd om de eerste schetsen voor dit bed te maken. Ik stelde het hele slaapproces in vraag en maakte een inventaris op van wat een slaapkamer voor mij betekent. Het is een plek waar je tot rust komt en waar je tijd hebt voor jezelf. Het ontbijt op bed, de intieme knuffels, de kalmte. Dat is wat luxe voor mij betekent.” “Tegelijkertijd is het een plek waar je herinneringen verzamelt, waar er kleren rondhangen en waar je objecten moet opbergen,” gaat Jean-François D’Or verder. “Ik laat me graag omringen door oude, nostalgische zaken. Kleine objecten die een plaats vragen om opgeborgen te worden of om uit te stallen. Het deed me denken aan de Franse film uit de jaren 1960 ‘Alexandre le bienheureux’, waarin het hoofdpersonage zijn hele leven regelt vanuit zijn bed. Al deze elementen wou ik in dit project stoppen.”

Bed met accessoires

Het resultaat van de samenwerking tussen Magnitude® en Jean-François D’Or is een elegant bed dat modulair en dankzij verschillende accessoires kan worden samengesteld. Zo bestaat het bedhoofd uit een opbergkoffer die zowel kan gebruikt worden als nachttafel of als kast en waarvan de drie compartimenten worden afgesloten met een eiken tablet.
De multifunctionele kussens, die perfect in het opbergluik passen, zorgen ervoor dat het hoofd van het bed kan worden omgebouwd tot een comfortabele rugleuning om rechtop te zitten. Deze zithouding is geïnspireerd op de schuine rugleuning van een comfortabele zetel. De kussens kunnen ook worden gebruikt als poef of als bijzettafel naast het bed , waarop een koperen stabiel tafelblad kan geplaatst worden dat, eens omgedraaid, omgetoverd wordt in een dienblad om ontbijt op bed te serveren.
Om het warme, knusse en tedere gevoel helemaal compleet te maken, kan het bed worden afgewerkt met een plaid in zuivere wol en mohair. Geïnspireerd op een te grote pullover of gezellig breigoed, nodigt het de gebruiker uit om er zich helemaal in te draaien.

Info: www.magnitude.be
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in