Je huis inwijden doe je naakt

Britten wijden hun huis het liefst in door er naakt rond te wandelen. Dat blijkt een enquête van het onlinewarenhuis Very, die peilde naar rituelen om je thuis te voelen in een nieuwe woonst. Paraderen zonder kleren scoorde beter dan ontbijt in bed, het kopen van nieuwe meubels en de housewarming.
Hoe maak ja van een huis een thuis? Die vraag stelde Brits warenhuis Very aan tweeduizend onlineshoppers. Uit hun antwoorden blijkt dat niet het kopen van meubels het allerbelangrijkst is, maar wel naakt kunnen rondlopen in je nieuwe woonst.

Inwijdingsritueel

Blijkbaar voelen Britten zich pas echt op hun gemak als ze zonder kleren door hun optrekje hebben gewandeld. Dit inwijdingsritueel scoorde in de survey beter dan ontbijt in bed of het geven van een housewarming.

Wat betreft de termijn had de gemiddelde deelnemer twee maanden en zes dagen nodig om zich ergens thuis te voelen. De meubels die als onmisbaar werden aanzien bij een verhuis zijn een bed, tv en zetel. Echter, ook meer verrassende items als een massagetafel, jacuzzi en discolichten deden het goed.

Bron: De Standaard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in