Interieurs voor alle tijden op Cocoon

Van 15 tot 23 november loopt in Brussels Expo de achtste editie van woon- en interieurbeurs Cocoon. De beurs kreeg een totaal nieuw concept mee, waarin zowel aandacht is voor traditie als voor design.


Ieder zijn eigen cocon

Sinds zijn ontstaan in 2000 kende de interieurbeurs Cocoon een steile opwaartse groei. Waar bij de eerste editie 54.656 bezoekers en 153 exposanten werden genoteerd, was het aantal bezoekers in 2007 al tot 88.978 en het aantal exposanten tot 327 gestegen.
Vanaf 2008 staat interieurgoeroe en trendwatcher Veerle Wenes aan het roer. De beurs krijgt hiermee een heel nieuw elan. Als ondertitel werd aan Cocoon het begrip ‘interiors for all seasons’ toegevoegd. Het vat het aanbod van Cocoon mooi samen: interieurs voor alle tijden en seizoenen, voor alle smaken, voor elk budget en voor elke stemming, en vooral voor elke interieurliefhebber met meer dan gewone interesse in de inrichting van zijn eigen cocon.


Eclectisch design

Designbrussels fungeert niet langer als aparte beurs. Het designaanbod wordt gespreid over het totale beursweefsel en krijgt binnen het nieuwe concept een waardevolle plek. Ook dat is een logische evolutie. Het purisme waarbij een strak design door niets mocht worden verstoord heeft zijn beste tijd gehad. Onze interieurs zijn een stuk eclectischer geworden. Mix is daarbij het ordewoord. Strak design wordt gelardeerd met meer emotioneel, nostalgisch, klassiek of vintage getinte elementen. Deze trend zal ook op Cocoon zichtbaar zijn.


Authenticiteit met een twist

Centraal staat daarbij authenticiteit met een twist, een mix van traditie en toekomst die aan het begin van de 21ste eeuw de toon zet! Deze boeiende mengeling maakt van Cocoon een inspirerende en onvergetelijke belevenis, waarbij de bezoeker op elk moment geboeid en geprikkeld wordt.


Emo/Smart

Cocoon anno ‘08 wordt in twee grote delen opgedeeld. Enerzijds is er Emo, dat zoals het begrip al laat vermoeden een brede kijk biedt op de meer emotionele facetten van het wonen en het inrichten. Anderzijds is er Smart, waar op de meer functionele aspecten van de woning wordt gefocust.
De paleizen 5, 6 en 7 van Brussels Expo worden daarbij letterlijk in twee delen opgesplitst. Op de kruispunten van brede, aantrekkelijke avenues tussen beide, worden mediagenieke cross-overs gerealiseerd die het emotionele en het slimme, functionele in de woning combineren.


Vision hubs

Zes vision hubs vormen tussendoor de verbinding tussen Emo en Smart. Elk krijgt zijn eigen look en sfeer mee. Interactief is het sleutelwoord, met ruimte voor emotioneel geladen én informatieve projecten rond het nieuwe wonen, installaties, interieuradvies en relaxen. Het woord smaak krijgt daarbij ook in de meest letterlijke zin vorm, met een rijk aanbod aan culinaire heerlijkheden.
In drie hubs staat Emo centraal en is deze thematiek telkens aan een ander decoratief materiaal verbonden: verf, textiel of wallpaper. De drie andere hubs combineren Emo en Smart en zijn elk verbonden aan een essentieel onderdeel van het leven, en dus ook van het wonen: food, body en mind.


Nieuwigheden

Zoals het een beurs betaamt, worden tal van nieuwe producten voorgesteld tijdens Cocoon. Verfproducent Levis presenteert er het nieuwe kleurengamma Easy Chic. Bezoekers kunnen in hun lounge ook terecht voor decoratie- en kleuradvies. Dat kan wel alleen op dinsdag 18 november, de twee zondagen van de beurs en op vrijdag 21 november.
Het Nederlandse textielbedrijf Kobe brengt in zijn drie belangrijkste collecties inspirerende nieuwigheden voor het najaar. Verwacht je aan verrassende gordijnen, meubelstoffen en textiel om alle mogelijke interieurobjecten te bekleden.
Hookedonwalls vertelt tijdens de beurs ‘verhalen aan de muur’. De nieuwe serie behangpapier kent haar gelijke niet: Belgisch, mooi, extravagant en vooral waanzinnig vernieuwend. De kersverse collectie die op Cocoon wordt getoond heeft als thema ‘Jealous Walls’.
Op wellness-vlak wordt de Kelo sauna voorgesteld, een uit dennenhout opgetrokken blokhut.
In de andere hubs is ook ruime aandacht voor boeken over interieur en trends en stellen tal van interieuradviseurs zichzelf en hun stijl voor.


Praktisch

Cocoon loopt van 15 tot 23 november, telkens van 11 tot 19 uur, in de paleizen 5, 6, 7 en 9 en de patio van Brussels Expo. Op dinsdag 18 november kunnen alle dames de beurs gratis bezoeken. De nocturne vindt plaats op vrijdag 21 november, wanneer de beurs tot 24 uur geopend is. De toegang bedraagt 10 euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis binnen. Op woensdag, zaterdag en zondag is er een gratis kinderopvang voor kids tussen 3 en 12 jaar.

Info: Cocoon

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in