i-Desk als mobiel bureau

Zijn moeder kent hem al 43 jaar als Eric Vandewinckel, maar sinds hij zijn stappen in de designwereld zette, mat hij zich het alibi ChocoMousse aan. Zijn streven? “De grenzen van klassieke meubels verleggen en op zoek gaan naar gecombineerde functies en nieuwe vormen.”

Wat ontwerp je?

Meubels en accessoires. Soms zijn dit tafels of salontafels maar graag verleg ik de grenzen van de klassieke meubels en ga ik op zoek naar gecombineerde functies en nieuwe vormen. Een salontafel die tegelijkertijd een opbergmeubel en bijzettafeltje is (Piece of Cake) of een compact en mobiel bureau om met de laptop aan de slag te gaan (i-Desk) bijvoorbeeld. Als accessoires vielen mijn kleerhangers Claudia en Max sterk in de smaak op Interieur 08 in Kortrijk, waar ze werden voorgesteld.

Met welke materialen werk je?

Voornamelijk met massieve houtsoorten als eiken- en beukenhout, waarbij de schoonheid van deze natuurlijke materialen in harmonie staat met de sobere en strakke lijn van de ontwerpen. Het resultaat is een ontwerp dat warmte en gezelligheid uitstraalt.

Welk van je ontwerpen is het meest bijzondere volgens jou?

De i-Desk, een mobiel zitmeubel met werkblad.

Waarom is dit zo bijzonder?

De combinatie van functies, zitmeubel met werkblad, de ergonomische werkhouding, het mobiele en compacte ontwerp en dit alles gecombineerd in een zeer sobere en strakke lijn maakt dit meubel uniek.

Wat kost dit ontwerp?

De kostprijs bedraagt 750 euro, btw inbegrepen.

Waar kunnen mensen je ontwerpen kopen?

Via de website www.chocomousse.com.

Wat is jouw visie op ontwerpen? Welke is jouw filosofie die je in je ontwerpen probeert te verwerken?

Bij het ontwerpen probeer ik de vormgeving te reduceren tot zijn essentie, zonder echter in te boeten op het gebied van ergonomie of met betrekking tot het functionele aspect. Soms mag er een knipoog bij, altijd staat de harmonie van de verhoudingen voorop.

Waarom ben je gaan ontwerpen?

Als de passie kriebelt...

Wat wil je met je ontwerpen bereiken?

Het bewandelen van nieuwe paden.  

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in