Een halve eeuw greeploze keuken

Het is 50 jaar geleden dat SieMatic met de eerste greeploze keuken een revolutie in gang zette. Op Interieur 2010 prijken zowel de S2 in nieuwe witte versie en de heruitgave van de legendarische SieMatic 6006 aangekondigd.

Hoewel de oprichting van ‘August Siekmann Möbelwerke’ al van 1929 dateert, ontstaat de merknaam ‘SieMatic’ en het concept ‘greeploze keuken’ pas in 1960, met de revolutionaire SieMatic 6006. Deze eerste volledig uitgeruste keuken wordt meteen een sensatie, een trend die snel tot algemene standaard zou evolueren. Met geïntegreerde greeplijst en geënt op een totaal nieuwe stijl, design, functionaliteit en uitvoering, blijft de 6006 tot op de dag van vandaag een klassieker en een icoon. Het succesconcept wordt tot in de vroege jaren 70 de meest verkochte uitgeruste keuken in Duitsland.

Nieuwe accenten

Sindsdien werd de greeploze filosofie steeds verder ontwikkeld in functie van de tijdsgeest. Steevast met focus op slimme, flexibele en functionele details voor de betere keukenervaring, maar altijd minimalistisch, strak en lineair van karakter. Zo kan je vandaag in de S2 internetten, tv-kijken of radio, iPod of mp3 luisteren, vanuit de filosofie dat de keuken steeds meer kook- én leefruimte wordt. In Kortrijk wordt de S2 gepresenteerd met enkele opmerkelijke noviteiten, waaronder nieuwe schuifdeuren van een SieMatic partner.

De 6006 ‘remake’

Sinds 1960 heeft SieMatic de greeploze keuken telkens weer heruitgevonden: eerst met de SieMatic SL in de jaren 80, daarna met de eerste relaunch van de SieMatic 6006 in 2000, tot vandaag met de S1, S2 en SieMatic 66. De compleet nieuwe remake van de legendarische SieMatic 6006 wordt in het najaar bij de dealers voorgesteld in België.

Info: www.siematic.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in