Een Cocoon vol interieurinspiratie

Inspirerende nieuwigheden voor je interieur vind je vanaf zaterdag 14 november acht dagen lang in overvloed op Cocoon, de jaarlijkse interieurbeurs in Brussels Expo. De beurs verzamelt meer dan driehonderd stands over vier paleizen met als centrale thema ‘home made’, aandacht voor design van eigen bodem dus.


Op zaterdag 14 november kunnen interieurliefhebbers weer hun hart ophalen. Dan start een nieuwe editie van Cocoon, het niet te missen evenement voor alles wat met wonen te maken heeft. Een zitbank om zalig in weg te zakken? Een keuken-eetkamer die naadloos aansluit op je leefstijl? Een badkamer voorzien van de nieuwste snufjes op gebied van wellness? Op Cocoon vind je ze in alle maten, smaken en prijsklasses.

De beurs neemt dit jaar opnieuw vier paleizen en de patio van Brussels Expo in beslag. Dat betekent ruimte voor meer dan driehonderd stands. Samen zorgen die voor een overvloed aan keuze, voor zowel de keuken, eetkamer en zithoek als voor de badruimte, slaapkamer en dressing.


Vision hub

Heel wat experts staan bezoekers tijdens de beurs bij met deskundig advies. Zo linken de stylisten van Levis gratis jouw levensstijl aan de juiste kleuren. Ze helpen je ook introduceren in de fantasiewereld van Studio Andersom, dat vier smaakkamers barstensvol kleurcreativiteit stopte.

Maar naast het uiterlijk van het interieur, moet het ook functioneel en praktisch zijn. Cocoon deelt de beurs daarom op in twee delen. In emo ligt de klemtoon op de stijl, de vorm, de uitstraling; in smart op functionaliteit, comfort en gebruiksgemak. Op de kruispunten tussen emo en smart staan vision hubs opgesteld, woonoplossingen die focussen op trends uit de toekomst. Thema’s voor deze hubs zijn onder meer verlichting, wellness, hout, textiel en wallpaper.


Home made

Maar het centrale thema dit jaar is ‘home made’, aandacht voor de lokale productie, maar ook voor interieur- of kunstobjecten die we zelf met eigen handen maakten, of kochten bij een ambachtsman uit de buurt. Zulke huisgemaakte producten passen perfect binnen de huidige trend van de persoonlijke, authentieke interieurs.


Gratis beursbezoek

De beurs loopt van zaterdag 14 tot zondag 21 november telkens van 11 tot 19 uur in paleizen 5, 6, 7, 9 en de patio van Brussels Expo. Dinsdag 17 november is het Ladies’Day en mogen alle dames gratis binnen. Op vrijdag 20 november loopt een nocturne tot 23 uur. Ouders die geen babysit vonden, kunnen hun kinderen elke woensdag en weekenddag achterlaten bij de gratis opvang in de Kids’Corner.
De toegang tot de beurs bedraagt 10 euro, of gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Cocoon is vanaf dit jaar ook terug te vinden op Facebook. Wie zich ook lid maakt van hun Cocoon-fanpagina op deze netwerksite, verneemt niet alleen het laatste beursnieuws, maar mag ook gratis de beurs bezoeken.


Info: Cocoon

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in