Designer Gespot: Royaal luieren op het strand

Ideaal om op het strand royaal te luieren: de Beach Cocoon van Pascale – Pascalina – De Backer uit Kapellen. In 2007 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam, als designer en interieurarchitecte. Op dit moment onderhandelt ze over het commercialiseren van haar ontwerpen. Wij bij Habitos.be staan te popelen om de Beach Cocoon uit te testen. Een kennismaking.


Wat ontwerp je?

Ik ontwerp meubelobjecten, zoals zetels, tafels, nachtkastjes, stoelen, … Maar verlichting is ook een passie.

 

Met welke materialen werk je?

Kunststof en recyclagematerialen zijn mijn favorieten maar met materialen als natuursteen en hout werk ik ook graag.

 

Welk van je ontwerpen is het meest bijzondere volgens jou?

Al mijn ontwerpen vind ik bijzonder. Maar de Beach Cocoon – de reuzengrote strandzetel – en de Night Cube – een lichtgevend nachttafeltje met de looks van een ijsblok – zijn het meest speciaal.

 

Waarom is dit zo bijzonder?

De Night Cube vind ik heel bijzonder omdat dit mijn eerste echt gerealiseerde ontwerp is. Het is een nachtkastje met sfeerlicht erin. Ook de vorm is heel speciaal. Ik hou van enige complexiteit in een ontwerp. De Beach Cocoon ligt me ook nauw aan het hart omdat het ontwerp een heel moeilijk en lang proces was dat ik uiteindelijk toch heb kunnen realiseren.

 

Wat kost dit ontwerp?

Beach Cocoon is in productie bij Zerodisegno Italië en hij zal ongeveer 500 euro per stuk kosten, exclusief taksen. Ook ben ik volop in onderhandeling om de Night Cube op de markt te brengen.
Zo'n prototype als de Night Cube en Beach Cocoon hebben me per stuk tussen 1 500 en 2 000 euro gekost. Natuurlijk daalt deze prijs serieus als het ontwerp in productie gaat.

 

Waar kunnen mensen je ontwerpen kopen?

Ze zijn nog niet op de markt. Het zijn op dit moment prototypes.

 

Wat is jouw visie op ontwerpen? Welke is jouw filosofie die je in je ontwerpen probeert te verwerken?

Ik maak objecten die zweven tussen kunst en functionaliteit. Ze zijn mooi en speciaal als object op zich maar ze zijn ook functioneel zonder dat je dit meteen opmerkt. Mijn objecten hebben ook een dubbele functie. Je kan ze omdraaien of openklappen. Mijn ontwerpen zijn meestal heel complex waardoor mensen ook gefascineerd geraken. Het is voor mij ook belangrijk om met nieuwe materialen te werken of ermee te experimenteren. Het moet vooral spannend zijn en niet voor de hand liggend.

 

Waarom ben je gaan ontwerpen?

Ontwerpen is al een passie van toen ik kind was. Ik tekende de hele tijd. Ik wil ook nieuwe originele dingen ontwerpen. Geen voor de hand liggende dingen die je al duizend keer gezien hebt. Ik wil objecten maken die mensen fascineren omdat de objecten zo complex zijn. Ik wil dat mijn objecten de mensen prikkelen.


Wat wil je met je ontwerpen bereiken?

Mijn droom is dat mijn ontwerpen wereldwijd worden verspreid en worden verkocht. En ik zou het ook enorm leuk vinden als ik voor enkele bedrijven uit de interieursector – verdelers of fabrikanten van ontwerpen – zou kunnen gaan werken, als ontwerper. Ontwerpen is namelijk mijn echte passie. Het is altijd een uitdaging, een risico want je weet nooit hoe mensen gaan reageren op je ontwerpen.
Op dit moment werk ik zelfstandig als interieurarchitect wat ook heel erg spannend is. Ik combineer het nu met mijn designwerk maar in de toekomst zou ik toch het liefst alleen op design willen focussen. Ik ben nu ook bezig met te ontwerpen voor LDM Italië en voor Adiem Swiss.
 

Meer info: Pascalina

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in