De ScooterDesk voor meer werkplezier

Jiri Vanmeerbeeck is al van in zijn kindertijd bezig met het ontwerpen van dingen. Op zijn elfde ontwierp hij zijn eerste kinderauto, op zijn 31ste is zijn bekendste ontwerp de ScooterDesk. Een ergonomisch, functioneel en compact bureautje voor 1 persoon met zijn laptop. En dat voor ongeveer 270 euro. Of hoe design toch mooi én betaalbaar kan zijn.


Wat ontwerp je?
Ik ontwerp utilitaire meubelen, no-nonsense en functionele stukken die essentiële inrichtings- en werkproblemen oplossen


Met welke materialen werk je?
Ik probeer minimaal gebruik te maken van materialen en kies het liefst voor lichtgewicht materialen. Mijn producten probeer ik in zo klein mogelijke kleine verpakkingen te stoppen. Alles wat ik maak wil ik 100% recycleerbaar houden.


Welk van je ontwerpen is het meest bijzondere volgens jou?
De ScooterDesk, een klein en handig bureautje voor een persoon en zijn laptop. Het is makkelijk in mekaar te zetten, neemt heel weinig plaats in, zit gemakkelijk omdat het rekening houdt met de ergonomie van de mens. En het ziet er nog leuk uit ook.


Waarom is dit zo bijzonder?

De ScooterDesk is wereldwijd gekend en ook verkocht. In 2005 is de ScooterDesk genomineerd voor de Index Award, een award die design bekroond die het leven verbetert. De ScooterDesk werd genomineerd in dezelfde categorie als Apple iTunes, Ericsson Bluetooth en de Google zoekmachine.
Ook won hij een ‘honourable mention’ of eervolle vermelding in ID magazine (USA). Nog steeds zie ik de ScooterDesk opduiken in talloze blogs, magazines, kranten en op tv.


Wat kost dit ontwerp?
De ScooterDesk kost 270 euro, inclusief btw.


Waar kunnen mensen je ontwerpen kopen?
Op onze website Utilia


Wat is jouw visie op ontwerpen? Welke is jouw filosofie die je in je ontwerpen probeert te verwerken?
Ik wil met een doordachte constructie en minimaal materiaalgebruik betaalbare, duurzame, ecologische en stijlvolle ontwerpen voor de massa maken. Mijn ontwerpen maak ik zo dat ik ze als bouwpakket kan aanbieden. Zelfs de grootste producten (zoals tafels) zijn zo slim samengesteld dat ze erg compact verpakt kunnen worden. Zo kunnen mijn producten gemakkelijk met pakketdiensten (bijvoorbeeld UPS) de wereld rond.


Waarom ben je gaan ontwerpen?
Ik ben met het gen geboren. Als kind werd ik thuis creatief gestimuleerd. M’n eerste wapenfeit was een zelfontworpen kinderauto op m’n 11de, die mijn vader gebouwd heeft op mijn aanwijzen en waarmee we op VTM gekomen zijn. Later studeerde ik productontwikkeling in Antwerpen en industrieel ontwerp aan de Design Academy in Eindhoven. Nu heb ik sinds een tijdje mijn eigen meubelmerk Utilia.


Wat wil je met je ontwerpen bereiken?
Ik wil door mijn ontwerpen functie en elegantie bereikbaar en geapprecieerd maken voor en door het grote publiek.


Meer info?
Utilia

 

ACTIE

De ScooterDesk kost normaal 270 euro. Speciaal voor de lezers van de Habitos-nieuwsbrief biedt Jiri 50 ScooterDesks aan voor slechts 170 euro, inclusief verzending. Met de code SCOOT170 kan je de ScooterDesk online bestellen bij Utilia

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in