Harol komt met drie nieuwe producten naar Batibouw

Harol komt naar Batibouw 2015 met innovaties in het hele productgamma. De nieuwkomers zorgen voor meer comfort, energie-efficiëntie, veiligheid én design voor de consument. De Diestse fabrikant brengt zo een nieuw gamma geïsoleerde garagepoorten en rolluiken THERMO-line en een nieuwe terrasoverkapping en zonwering mee naar Brussel.
De garage een kille en tochtige plek? Niet noodzakelijk! Wie een ‘inpandige’ garagepoort heeft die aan vervanging toe is of wie gewoon op zoek is naar een nieuwe garagepoort kan bij Harol kiezen voor de nieuwe SP900 THERMO. De nieuwkomer is een superisolerende en luchtdichte sectionaalpoort. Die maakt van elke garage een berging of speelplaats een aangenaam klimaat. Ondanks een paneeldikte van amper 40 mm, isoleert de poort tot 25 procent efficiënter, omdat ze tot driemaal luchtdichter is dan andere varianten. De SP900 THERMO kreeg daartoe een unieke schuimtechnologie en een dito afwerking – goed voor een hoge luchtdichtheid (klasse 4). Harol ontwikkelde een techniek waarbij het de panelen bovendien aan de zijkant verbindt en afdicht. De energie die je zo bespaart zorgt ervoor dat de consument zijn investering in drie jaar terugverdient.
 

Isolerend aluminium rolluik

Om energieverlies aan de ramen helemaal uit te sluiten, worden voorzetrolluiken nog altijd als de beste oplossing beschouwd. Traditioneel isoleert pvc beter dan aluminium. Maar de nieuwe ALU42 THERMO lamel heeft een speciale coating met reflecterende aluminiumdeeltjes, waardoor de warmte van binnen wordt teruggekaatst. Zo wordt de luchtlaag tussen het raam en het rolluik continu opgewarmd, als een warm schild of luchtbuffer voor het raam.
De ∆R-waarde (Delta-R-waarde) drukt de isolatiewaarde van de lamel uit. Hoe hoger de waarde, hoe beter het materiaal isoleert. De ∆R-waarden spreken voor zich:

  • standaard aluminiumlamel = 0.14 m²K/W;
  • standaard pvc-lamel = 0.21 m²K/W;
  • ALU42 THERMO lamel = 0.25 m²K/W.

PATIO RAM voor architectuurliefhebbers

Terrasoverkappingen zijn er bij Harol al langer voor elke stijl en behoefte, maar dé nieuwe blikvanger is de PATIO RAM. Met zijn opvallende gebogen dakstructuur straalt de nieuwe PATIO RAM een nieuwe dynamiek uit, een architecturaal design dat als het ware een integraal deel van de woning wordt. Helemaal in de filosofie om woning en terras in elkaar te laten overlopen.

Zonwering: strak, sfeervol en trendy

Een dimbare, energiezuinige verlichting verdubbelt het rendement van de zonwering: na zonsondergang is ze dé sfeerschepper. Harol ontwikkelde een voorgemonteerde ledstrip voor de slanke en erg populaire BX270-knikarmschermen – erg strak dankzij een volledig gesloten kast, zijconsoles in aluminium en een voorlijst met geïntegreerde waterafvoer. De verlichting zit discreet onder de cassette waardoor die altijd bruikbaar is, zowel in open als gesloten toestand. Op het populaire Lx530 knikarmscherm is er ook de mogelijkheid te opteren voor een ingewerkte (of geïntegreerde) led-verlichting.
 
Meer info: www.harol.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in