Gehard glas in de keuken als spatwand, achterwand, en werkblad

Glazz Interiors is een jonge speler op de Belgische markt die het gebruik van gehard glas in de keuken (achterwanden, spatwanden, werkbladen) wil herwaarderen en promoten. De materie is immers duurzaam, transparant en optisch vergrotend terwijl het design strak, innoverend en tijdloos is. En dan is er ook nog het niet te versmaden onderhoudsgemak.

Dubbele toepassing in de keuken

In de keuken kan gehard glas gebruikt worden als hittebestendig werkblad en/of als achterwand, tegelijk ook spatwand. Wanneer het werkblad, al dan niet met anti-kraslaag, overvloeit in de glazen achterwand zorgt de hoge glansgraad zelfs voor een weerspiegeling die de keuken optisch groter doet lijken. Naast het strakke design zijn glazen spatwanden ook heel gemakkelijk te onderhouden en heel hygiënisch; er trekt namelijk geen vuil in. Door het minimum aan voegen en dus minimale verkleuring krijgen bacteriën evenmin een voedingsbodem. Glazz Interiors maakt alle glasbladen op maat waarbij automatisch uitsparingen worden voorzien voor stopcontacten, schakelaars, verlichting, spoelbak, fornuis…  Zo krijgt het geheel een modern en strak design.

Troeven van gehard glas

Glazz Interiors werkt dus uitsluitend met gehard glas dat eerst tot 700° Celsius werd verwarmd. Het is tot 5 maal sterker dan gewoon glas, hittebestendig tot 200°C. Gehard glas vertoont geen oneffenheden, is dus strak, en heeft een hoge afwerkingsgraad. Men kan de plaat immers ook mooi ‘afhoeken’, vrij van scherpe randen. Niet onbelangrijk: bij een eventuele glasbreuk valt het glas enkel uit elkaar in kleine glasbrokjes zonder scherpe randen. Perfect dus als toepassing in keuken en interieur, in een -al dan niet- gekleurde uitvoering van 4 tot 15 mm veiligheidsglas.

Uitvoering

De glassoorten voor de keuken zijn transparant (al dan niet met een groene schijn) of gezuurd (mat) en ook hierin zijn gradaties mogelijk. De werkbladen kunnen aangeleverd worden in 10, 12 en 15 mm; de spatwanden in 4, 6 en 8 mm. De RAL-kleur (naar keuze) wordt steeds gelakt op de achterzijde van het gehard glas.  

Personaliseren 

Behalve alle RAL- of NCS-kleuren kan ook een foto op de rugzijde van het glas worden geprint. Men kan ook voor 2 verschillende kleuren kiezen voor bijvoorbeeld een tekst of logo.

Maatopname & installatie

Glazz Interiors beschikt het over medewerkers en monteurs met een jarenlange ervaring en kennis omtrent gehard glas.  Glazz Interiors profileert zich aldus als een kwalitatieve glasleverancier en betrouwbare partner voor de sector van de interieurinrichting.

Meer info: Glazz Interiors

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in