Financiele aspecten
Isoleren
Dakwerken

Welke premies krijg je voor het isoleren van je dak?

Met een goede dakisolatie investeer je in je toekomst. Met een goede dakisolatie bespaar je immers op je energierekening. Een investering die je zo hebt terugverdient. Bovendien bestaan er verschillende premies voor het isoleren van je dak:

  • Vlaamse premie voor dakisolatie: deze premie is er voor gebouwen die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Tot eind 2020 mag je zelf de isolatie plaatsen. Vanaf 2021 ontvang je de premie enkel als je de werken laat uitvoeren door een aannemer. De premie bedraagt tussen de 2 en 10,5 euro per vierkante meter.
  • In de regio Brussel bestaan er verschillende premies voor je dakrenovatie. Afhankelijk van je premie ontvang je 20€ tot 50€/m². Daarnaast kan je eventueel een bonus ontvangen van 15€/m² als je hernieuwbare materialen gebruikt (isolatiematerialen van natuurlijke oorsprong).
  • Ook in Wallonië bestaan er verschillende premies voor de renovatie van je woning. De premies worden bepaald op basis van een audit van je woning, uitgevoerd door een erkende professional. Deze zal verschillende aanbevelingen geven om je woning energiezuiniger te maken. Je kan een premie ontvangen voor zowel de audit als voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Het bedrag van de premie wordt bepaald op basis van je inkomsten en gezinssamenstelling.
  • Gemeentelijke en provinciale premies: in bepaalde gemeentes en provincies krijg je voor je dakisolatie een premie.

Wil jij je dak laten isoleren door een professional? SoSimply helpt je bij de zoektocht naar de beste professional voor de werken. Aarzel niet om een prijsofferte aan te vragen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in