Ramen en deuren

Wat zijn de verschillende types schuiframen?

Een schuifraam laten plaatsen in je woning biedt tal van voordelen. Het neemt geen plaats in beslag en zorgt voor een mooie overgang tussen je woning en je tuin. Daarnaast zorgt een schuifraam voor extra veel lichtinval.

Kies je bij het bouwen of renoveren van je woning voor een schuifraam, dan heb je de keuze uit verschillende types:

  • Enkelvoudig schuifsysteem: dit is het basissysteem. Het is betaalbaar en betrouwbaar.
  • Hefschuifsysteem: bij dit systeem moet je het raam even opheffen vooraleer je het kan openen. Het grote voordeel van dit systeem is dat het een groot gewicht aankan en beter de warmte binnenhoudt.
  • Kiepsysteem: bij dit systeem kan je het raam zowel openschuiven als op een kier zetten. Ideaal om frisse lucht naar binnen te laten. Anderzijds kan dit systeem minder gewicht aan.
  • Schuif- en draaisysteem: met dit systeem kan je de ramen zo goed als volledig openen. Het systeem neemt weinig plaats in beslag.

Wanneer je kiest voor een schuifraam heb je de keuze uit verschillende materialen. Denk hierbij aan pvc, hout of aluminium. Daarnaast winnen frameless schuiframen ook steeds meer aan populariteit. Ben jij op zoek naar een ervaren professional voor het plaatsen van een schuifraam? SoSimply gaat voor jou op zoek naar de beste professional voor alle werken in je woning.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in