Zonnepanelenhype in Vlaanderen

Een heleboel Vlamingen wil nog profiteren van de huidige subsidie van 450 euro per megawattuur bij een investering in zonnepanelen voor elektriciteitsproductie. De Vreg, de Vlaamse energieregulator, heeft de voorbije vijf maanden evenveel aanvragen voor de installatie van fotovoltaïsche installaties gekregen als in heel 2008. 'Het is een virus', stelt de topman van de Vreg, André Pictoel, onomwonden. Eind 2008 waren er ruim 12.000 PV-installaties. Het aantal aanvragen klom van 12.000 tot 15.000 eind maart en is vandaag al gestegen tot zowat 20.000. De Vlaamse energieregulator denkt dat eind dit jaar het aantal van 30.000 installaties wordt bereikt.

De grote interesse voor een toch wel forse investering in zonnepanelen heeft alles te maken met de korte terugverdientijd. Dat is toe te schrijven aan een combinatie van de Vlaamse productiesubsidie, de federale fiscale aftrekmogelijkheden en de bijkomende gemeentelijke en/of provinciale investeringstoelagen.

De Vlaamse energieregulator wees gisteren ook nog eens op de grote nood aan een ombudsman voor de energiesector. Hij behandelde vorig jaar een kwart meer klachten tegen energieleveranciers en netbeheerders vergeleken met 2007.

Bron: De Standaard

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in