Materialen

VIBE vzw lanceert databank Bio-ecologisch Bouwen en Wonen

Zoek je bio-ecologische bouwmaterialen? Het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen & wonen (VIBE vzw) pakt uit met een database waarin je alle bio-ecologische producten, diensten en adressen kan terugvinden die in Vlaanderen worden aangeboden.

Bent u ook al eens hopeloos op zoek gegaan naar een gezond en milieuvriendelijk bouwmateriaal of naar een architect of aannemer die bio-ecologisch bouwt? Heeft het u ook veel moeite gekost om ze te vinden? Het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen & wonen (VIBE vzw) biedt een antwoord op deze vragen met gloednieuwe database waarin je alle bio-ecologische producten, diensten en adressen kan terugvinden die in Vlaanderen worden aangeboden. De database bevat ook enkele adressen uit Wallonië en Brussel.

Bio-ecologische bouwmaterialen zoeken

Er zijn tegenwoordig veel (ver)bouwers en professionelen uit de bouwsector die iets positiefs willen doen voor het milieu en aan een gezonde leefomgeving; ze zijn op zoek naar bio-ecologisch verantwoorde bouwmaterialen, of naar een architect of aannemer die hierin min of meer gespecialiseerd is. Ze kunnen echter het bos door de bomen niet meer zien, en weten niet welke mensen ze kunnen vertrouwen en écht gezond en milieubewust werken. Als we het blinkende marketing-drukwerk van vele firma’s in de bouwsector mogen geloven, zijn ze allemaal bezig met ‘duurzaam’ of ‘milieuvriendelijk’ of ‘ecologisch’ bouwen.

Gezonde bouwmaterialen

VIBE vzw heeft door haar 25-jarige ervaring met het samenbrengen van mensen/bedrijven uit de bouwsector én consumenten, een uitstekend beeld van wat er op de markt verkrijgbaar is en waar dat verkrijgbaar is. VIBE wil, wars van marketingpraatjes en met duidelijke criteria, de consumenten de weg wijzen naar gezonde en milieuverantwoorde bouwmaterialen en –technieken. Op de vernieuwde website kan u nu alles vinden.

Gemakkelijk bouwmaterialen zoeken

VIBE vzw kan u hierbij helpen en maakt het u gemakkelijk om gezonde en milieuverantwoorde bouwmaterialen en diensten snel terug te vinden. Op de nieuwe ‘DATABANK Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen’ kunt u de door VIBE erkende producten en diensten en de door VIBE erkende adressen terugvinden.
In vier stappen weet u waar u het product of de dienst kunt vinden.

Stap 1: ga naar: www.vibe.be,
Stap 2: ga naar: WAAR vind ik bio-ecologische producten, diensten, adressen?
Stap 3: geef een product/merk of dienst in waarnaar u op zoek bent,
Stap 4: kies het gewenste specifieke product of de gewenste dienst en u ziet de adressen verschijnen waar u dit product of deze dienst kunt vinden.

Er zijn bovendien verschillende manieren om te zoeken. U kunt een losse zoekterm intikken (zoals hierboven beschreven), u kunt kiezen uit lijsten van producten en diensten, of u kunt zoeken op naam, postcode of gemeente, en dit volgens categorie (architecten, studiebureaus, aannemers, handelaars, producenten of verdelers).

Indien u bijvoorbeeld op zoek bent naar een bio-ecologisch isolatiemateriaal maar nog niet goed weet welk, kunt u best in de lijst van producten gaan zoeken. U duidt ‘isolatie’ aan, en u krijgt een overzicht van alle soorten isolatiematerialen. Indien u op zoek bent naar een specifiek product of merk kan u dat best doen door dit in te tikken bij ‘zoek product/merk of dienst’.
Indien u bijvoorbeeld op zoek bent naar een aannemer uit Antwerpen, kiest u op postcode en u kruist de categorie ‘aannemers, installateurs’ aan. U moet enkel de ‘2’ invoeren om alle adressen van 2000 tot 2990 te laten verschijnen.

Bron: Vibe

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in