PassiveHouse zet energiezuinig wonen in de kijker

Van 12 tot en met 14 september kunnen bouwlustigen en vaklui zich in de Brusselse Tour & Taxis-hallen volledig laten onderdompelen in de wereld van energiezuinige woningen en passiefhuizen. Het Passiefhuis Platform organiseert er dan PassiveHouse 2008.


Op vrijdag 12 september begint PassiveHouse 2008 met een internationaal toonaangevend symposium dat zich specifiek richt tot geïnteresseerde architecten, ingenieurs, studiebureaus, installateurs, ondernemers en publieke organisaties. Gezaghebbende sprekers uit binnen- en buitenland spreken er over de nieuwste ontwikkelingen inzake passiefhuizen.
Zaterdag 13 en zondag 14 september kan het grote publiek van 10 tot 18u gratis op onze PassiveHouse-beurs terecht. Dit is dé beurs voor energiebewust bouwen in de Benelux. Een 70-tal standhouders laat je er kennismaken met hun producten, diensten en toegepaste ervaringen. Lezingen en filmpjes bieden je de mogelijkheid je verder te informeren. De aanwezigheid, op zondag, van een panel van passiefbewoners laat je toe je meest prangende vragen aan hun ervaring te onderwerpen. Daarnaast voorzien de organisatoren het hele weekend gratis deskundig planadvies!


Passiefhuis-Symposium
PassiveHouse 2008 gaat van start met een Symposium op vrijdag 12 september, dat wordt geopend door Brussels Minister Huytebroeck en Vlaams minister Vandenbroucke. Dit wetenschappelijk congres richt zich tot alle professionals uit de bouwwereld: architecten, ingenieurs, studiebureaus, installateurs, ondernemers en publieke organisaties. Omwille van het exceptionele en toonaangevende karakter van het Symposium, mogen we elk jaar ook heel wat buitenlandse toehoorders tot onze deelnemers rekenen.
Ook dit jaar kan PHP kan zich weer beroepen op een internationaal gezelschap van gezaghebbende sprekers. Op het programma staan diverse deskundigen uit België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Roemenië en Servië. Hun lezingen bieden een representatieve staalkaart van al wat tegenwoordig ‘hot’ is in de wereld van passiefhuizen. Uitkijken doen we bovendien zeker naar de Poppe-Prehal Architekten uit Oostenrijk, wiens toonaangevende grootschalige passiefhuisprojecten hoge ogen wierpen in heel Europa.
Het symposium biedt dus de meeste up-to-date technische en wetenschappelijke informatie inzake passiefhuis-gerelateerde thema’s. Het programma wordt naar goede gewoonte opgedeeld in acht blokken, die in twee parallelle sessies worden gehouden. De deelnemer kan dus zelf kiezen welke onderwerpen hem het meest aanbelangen. Simultaantolken zorgen er bovendien voor dat je geen woord hoeft te missen van anderstalige sprekers. Dit jaar kozen we voor de volgende thema’s:

• Strategieën
• Praktisch ontwerp
• Kwaliteitsbewaking
• Kantoorgebouwen
• Passiefscholen
• Gebouwen voor openbare diensten
• Renovatie
• Disseminatie (kennisdeling en -verspreiding)
• Kosten- en levenscylcusanalyses

’s Middags kunnen de deelnemers zich tijdens een postersessie nog verder informeren over verschillende andere projecten en onderzoeken. Hen wordt bovendien ook de exclusieve toegang tot de Passiefhuis-Beurs gegund.


Passiefhuis-Beurs: dé beurs voor energiezuinig bouwen in de Benelux
Op zaterdag 13 en zondag 14 september kan nu ook het grote publiek gratis terecht op de beurs van 10 tot 18 uur. Een 70-tal exposanten demonstreren er hun producten en diensten. Het is de uitgelezen gelegenheid voor geïnteresseerden om het hele concept van energiezuinig wonen en passiefhuizen beter te leren kennen. Kandidaat-(ver)bouwers worden wegwijs gemaakt in de vele toepassingen en diensten, en kunnen rechtstreeks in contact treden met producenten en organisaties. Voor elke bouwprofessional biedt de beurs de mogelijkheid om zijn kennis met betrekking tot innovatieve technologieën en diensten up-to-date te houden. Onze Passiefhuis-beurs is dus op maat gesneden van iedereen en wil representatief zijn voor de zeer energiezuinige bouwsector.
Ter informatie bieden we doorlopend lezingen en filmpjes aan die een duidelijk licht werpen op energiezuinig bouwen en passiefhuizen. Op zondag om 14u kan de leergierige en misschien ietwat sceptische bezoeker bij het bewonerspanel terecht met al zijn vragen. Zij zullen met plezier delen in hun ervaringen over leven in een passiefhuis. Wat betreft de praktische kant van de zaak, kan de toekomstige bouwheer zijn bouwplannen voorleggen aan experts voor gratis planadvies.

Wedstrijd
Tijdens de passiefhuisbeurs is er een wedstrijd in samenwerking met Villabouw Bostoen waarmee je "een weekendje in een passiefhuis" kan winnen. 


Voor meer info: www.passivehouse.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in