Online hulp bij energiezuinig bouwen

Het woud van energiebesparende en duurzame maatregelen heeft zich zoveel uitgebreid dat je er nog moeilijk je weg in kan vinden. De tweede editie van ‘Zo wil ik Wonen’ wil hierin een leidraad zijn.


Helpende hand

Wie bouwt of renoveert moet, bij alle keuzes die hij of zij maakt, nu ook rekening houden met de invloed daarvan op het energieverbruik van de woning én op het binnenklimaat. Maar hoe begin je daaraan? Het aanbod is overweldigend groot en neemt almaar toe.
‘Zo wil ik Wonen’, het gratis infozine dat online kan worden doorbladerd, reikt je hierbij een helpende hand. Het zal de bouwlustige Belg ervan overtuigen dat hij of zij beter kiest voor kwalitatieve materialen, producten en technieken die zowel het comfort in de woning als de waarde daarvan verhogen.


Gezond bouwen

Het eerste nummer van ‘Zo wil ik Wonen’ (februari 08) had duurzaam en comfortabel bouwen en wonen als thema. In dit tweede nummer draait alles rond gezond en energieverstandig bouwen en wonen.
Zo wordt dieper ingegaan op de vervuiling binnen onze vier muren, en krijg je de oplossingen aangereikt. Ook worden de mogelijke ventilatiesystemen gewikt en gewogen, en lees je hoe je kunt besparen op je verwarmingskosten. Tevens wordt komaf gemaakt met misverstanden over zonneboilers, wordt gefocust op de toekomst van condensatieketels, en krijgt aardgas de aandacht die het verdient. Ook cellenbeton en kalkzandsteen passeren de revue, want iedere Belg wordt nu eenmaal geboren met een steen in de maag.


Partners

De vier partners die aan het tweede nummer van Zo Wil ik Wonen meewerkten zijn de KVBG, Renson, Vaillant en Xella. KVBG (Koninklijke Vereniging van Belgische Gasvaklieden) staat in voor de veiligheid, de goede werking en het imago van alle aardgastoepassingen. Het West-Vlaamse familiebedrijf Renson is Europees marktleider en trendsetter in ventilatie en zonwering. Het Duitse merk Vaillant is de nummer 1 in Europa op het vlak van verwarmingstechnologie. En Xella, producent van Ytong, Silka, Fermacell en Multipor, is een van de belangrijkste spelers op de Europese bouwstoffen- en grondstoffenmarkt.

Bron: Zo wil ik Wonen, een initiatief van de vzw Wonen en Gezondheid met redactie door Violette Goethals.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in