Eén Energieweekend om jaren energie te besparen

Op het Energieweekend in Centrum Duurzaam Bouwen haalt iedereen die begaan is met zijn energieverbruik zijn hart op. Je krijgt er degelijk advies over je dagelijkse energiebesparingen, zonder verlies van comfort. Je maakt kennis met de modernste technieken om je huis energiezuinig in te richten. Je spreekt met experts over hoe je je persoonlijke energiesituatie kan verbeteren. En je verneemt op een speelse manier hoe je slim met energie en subsidies omspringt. Gevarieerd, praktisch en dagelijks bruikbaar: net de info die je nodig hebt.

De Energieroute
Geleid door mascotte Hans Energy bezoek je de Energieroute in de permanente tentoonstelling Duurzaam Bouwen. Een leuke manier om een schat aan energietips te verzamelen.

Infobaak van energieadviseurs
De energieadviseurs bieden een eerste hulp bij energiebesparing. Je kan persoonlijk bij hen terecht voor advies over energiebesparing, subsidies en het effect op je energiefactuur.

Klimaatcasino
Waag een gokje over de evolutie van het klimaat. Of speel op 9 flipperkasten en er gaat je meteen een licht op bij begrippen als broeikaseffect, hernieuwbare energie en consuminderen.

De Energiebeurs
Hier vind je de meest geavanceerde technieken om je woning energiezuinig te maken: zonnepanelen, hoogrendementsketels, spaarlampen, balansventilatie, isolerende beglazing, energiezuinige verlichting, isolerend schrijnwerk, na-isolatie, warmtepompen, subsidies …

Infosessies
In 5 verschillende lezingen verspreid over 3 dagen verneem je van energie-experts hoe je bespaart op het milieu en uw portemonnee.

Stappenplan energieminderen thuis
Huishoudens spelen een grote rol in de C02-uitstoot in ons land. Hoe gaan we thuis efficiënter met energie om? Het huishouden van de familie Doorsnee wordt kritisch onder de loep genomen, zodat je met je eigen thuissituatie kan vergelijken.
In een stappenplan bekijken we samen waar je daadwerkelijk kan besparen, zonder grote kosten.
www.co2minderen.be

Rationeel energieverbruik (REG)-premies 2009 Infrax
Vaak kan je een pak geld besparen door gewoon wat beter op te letten. Zo stuur je je dagelijkse verbruiksgedrag bij en neem je goeie gewoontes aan. Je wordt daarbij gestimuleerd door de talloze premies en belastingsvoordelen van de provinciale, Vlaams en Belgische overheid, zoals ondermeer de nieuwe REG-premies van Infrax
www.infrax.be

Vermijd sluipverbruik
Sommige toestellen verbruiken ook elektriciteit als je het toestel niet gebruikt. Stand-by, sluip- of continuverbruik, heet dat. Dat kan oplopen tot 10 % van het totale jaarlijkse elektriciteitsverbruik van een doorsnee huishouden. Na deze infosessie kan je al meteen je sluipverbruik halveren.
www.energieadviseur.be
www.energiebespaarshop.be

Hernieuwbare energie, zonne-energie en warmtepompen
Zonneboilers, fotovoltaïsche zonne-installaties en warmtepompen. Ze zijn hot items tegenwoordig, en terecht. Je verneemt hoe ze werken, wat ze kosten, hoeveel subsidies je ervoor krijgt en wat de voorwaarden zijn.
www.steunpuntduurzaambouwenlimburg.be
www.dialoog.be

Isoleer je rijk
Een degelijke thermische isolatie is zonder twijfel de beste investering voor je huis. Niet alleen voor je comfort, maar ook voor je energiebudget. Hoe isoleert je je dak, vloeren, buitenmuren en vensters? En hoeveel vloeit daarmee terug naar je portemonnee? Yves Dupont bezorgt je de antwoorden.
www.energieadviseur.be
www.dialoog.be


Praktisch
Plaats: Centrum Duurzaam Bouwen, Industrieterrein De Schacht 1112, Schachtplein, 3550 Heusden-Zolder
Tijd: vrijdag 26 september van 18u tot 22u
zaterdag 27 september van 12u tot 18u
zondag 28 september van 12u tot 18u
Meer informatie: www.energieweekend.be


Ook professionelen leren energie besparen


Op 1 en 2 oktober 2008 vindt de 5de Editie van het Energiebesparingsforum (www.energiebesparingsforum.be) plaats in Centrum Duurzaam Bouwen. Professionelen kunnen er tijdens verschillende congressen en op een beurs leren hoe energie te besparen.

Het congres van Energiebesparingsforum is een jaarlijkse traditie maar tijdens de 5de editie is er ook de mogelijkheid om een vrij bezoek te brengen aan de Energiebeurs met meer dan 60 standhouders.

Congres Energiebesparingsforum
Op 2 oktober 2008 vindt het 5de congres van het Energiebesparingsforum plaats. Als professioneel kan je een keuze maken uit het uitgebreide aanbod aan lezingen.
In 2008 komen volgende grote thema’s aan bod:
• Financiering (bv. derde partij financiering)
• Besparingspotentieel (bv. Besparingen door onderhoud van installaties)
• Case studies (bv. Voorbeeldfuctie van de Vlaamse overheid)
• Speciale technieken (bv. Gebruik van restwarmte)
• Beleid (bv. Duurzaam bouwen in de Vlaamse strategie duurzame ontwikkeling)

Vrij bezoek beurs Energiebesparingsforum
Vanaf 2008 bestaat er ook de mogelijkheid om gratis de beurs van het Energiebesparingsforum te bezoeken met meer dan 60 standhouders. Het bezoek is mogelijk op woensdag 1 oktober van 14u tot 18u en donderdag 2 oktober van 18u tot 22u.

Tijdens het bezoek heeft u ook de mogelijkheid om lezingen te volgen van topsprekers zoals Prof. Dr. Ir. H. Hens, KU Leuven, J. Van den Broeke, EVR Architecten,… en over “hot items” zoals het nieuw systeem van REG-premies 2009, Energiecertificaten, WKK’s en micro WKK,…

Praktisch

Congres energiebesparingforum
Dinsdag 2 oktober 2008 van 10u tot 17u
Deelname: € 75 excl. 21% BTW inclusief lunch en dranken
Vrij bezoek beurs Energiebesparinggsforum
Woensdag 1 oktober 2008 van 14u tot 18u en donderdag 2 oktober 2008 van 18u tot 22u
Gratis mits preregistratie via www.cedubo.be/go/inschrijven

Plaats:
Centrum Duurzaam Bouwen , Marktplein 7, 3550 Heusden-Zolder
GPS-coördinaten: Schachtplein ; Nummer industrieterrein “ De Schacht” : 1233
Contact:
Bart van de Pol ([email protected] of 011/517054)


Meer informatie : www.energiebesparingsforum.be  
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in