De Micro WKK voor een renovatieproject

De Micro WKK Vitotwin 300-W van Viessmann is de ideale oplossing voor een renovatieproject in ééngezinswoningen. Het bevat een Strilingmotor en een condensatieketel, waardoor het niet enkel de woning van warmte voorziet, maar tevens instaat voor een deel van de stroomvoorziening.
Het totale rendement van dit toestel is dan ook aanzienlijk groter in vergelijking met een klassieke ketel. Extra stroombehoefte wordt voorzien door het elektriciteitsnet; overtollige stroom wordt teruggegeven.

Eenvoudig en geniaal

Het technisch principe van de Micro WKK is even eenvoudig als geniaal. De Stirlingmotor van het toestel staat in voor de stroomproductie en wordt door een gasbrander aangedreven. Tijdens dit proces ontstaan temperaturen van ongeveer 500 °C. De motor produceert 1,1 kW elektrisch vermogen en 6 kW nuttige warmte. Het totaal thermische vermogen van de Vitotwin 300-W bedraagt maximaal 26 kW. Technisch directeur Laurent Vercruysse van Viessmann: "Gemiddeld levert de Micro WKK een primaire energiebesparing op van 20 procent. Dit is goed voor het milieu en voor de de portefeuille van de consument”.

Prijs Micro WKK Vitotwin 300-W

De Stirlingmotor van de Micro WKK is geluidsarm en vrijwel onderhoudsvrij. Het toestel is bijzonder geschikt bij een jaarlijks gasverbruik van minstens 30.000 kWh en een stroomverbruik van meer dan 3.000 kWh per jaar. Het zijn voornamelijk minder goed geïsoleerde ééngezinswoningen die een dergelijk energieverbruik halen. De Micro WKK Vitotwin 300-W van Viessmann is te verkrijgen vanaf 15 000 euro (exclusief btw).

Meer info: Viessmann

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in