De Daikin Altherma Hybride waterpomp

De Daikin Altherma Hybride warmtepomp is een nagelnieuw intelligent systeem dat het beste uit twee bestaande technologieën samenbrengt door de combinatie van een hoge rendementsketel (33 of 27kW) en een lucht-water warmtepomp (5 of 8 kW).
Omdat de gascondensatieketel enkel als bijverwarming dient wanneer warm water tegen zeer hoge temperaturen geleverd moet worden, kan drastisch bespaard worden op de energiefactuur – tot 35%. Niet alleen financieel is deze optie dus interessant, maar ook qua ecologische prestaties: testen bewezen een sterk verminderde CO2-uitstoot door het hoge rendement.

Compact

Het systeem bestaat uit een invertergestuurde buitenunit die warmte onttrekt aan de buitenlucht en een binnenunit met geïntegreerde hoge-rendementsketel die zowel radiatoren als sanitair water kan verwarmen tot zeer hoge temperaturen. Deze unit kan op basis van de buitentemperatuur en de gewenste water-temperatuur in de radiatoren zelf bepalen welk energiebrongebruik het voordeligst is, zodat men op beide oren kan slapen. Bovendien neemt deze hybride weinig plaats in omdat de combinatie van ketel en warmtepomp een geïntegreerd geheel vormen.

Net als de Daikin Altherma Hoge Temperatuur warmtepomp beschikt de Daikin Altherma Hybride over een kamerthermostaat met gebruiksvriendelijke interface.

Meer info: Daikin

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in