Dakvenster met aandacht voor daglicht, comfort en energiebeheer

Velux lanceert  zijn nieuwe generatie dakvensters en introduceert het een nieuwe standaard op de markt. Zowel consument als installateur zullen kunnen genieten van de vele verbeteringen. Enerzijds krijgt de consument meer glasoppervlakte, een verbeterde isolatie, standaard veiligheidsbeglazing en een moderner design. Langs de andere kant maakt Velux ook het leven van de installateur een stuk makkelijker met het verbeterde plaatsingsgemak, vooral voor de dakvensters met verzonken inbouw, en tal van nieuwe diensten.
Christian Fosseur, Algemeen Directeur Velux Belgium. “Met 18 gedeponeerde patenten op deze nieuwe dakvensters drukken wij onze visie uit voor ‘bouwen voor morgen’. En dat met het oog op de noden van de eindgebruiker, van vakmensen en van maatschappelijke veranderingen. Met de nieuwe generatie zetten we een nieuwe mijlpaal in daglicht, comfort, design en isolatie. We willen de consument stimuleren om niet enkel in termen van isolatie te denken, maar hem aansporen om bij zijn bouw- of renovatieprojecten ook rekening te houden met het concept van de energiebalans. Met zijn nieuwe generatie dakvensters levert Velux producten met een uitstekende energiebalans, die bijdragen tot de Europese 2020-doelstellingen.”

Troeven

Gewapend met een arsenaal aan productverbeteringen, verhoogt de nieuwe generatie van Velux-dakvensters de standaard op de markt voor daglicht, comfort en energieprestaties.

Meer daglicht

Ongetwijfeld de opvallendste innovatie voor de eindconsument! Dankzij de smallere raamkaders wordt de glasoppervlakte tot 10% groter. Meer glas betekent meer natuurlijk daglicht, wat onontbeerlijk is voor de gezondheid en energie bij de mens. Een stevige winst aan daglicht dus, zonder de buitenafmetingen van het raamkader te veranderen. En dat is van groot belang voor de vervanging van oude dakvensters, zeker nu renovatie steeds vaker een alternatief wordt voor nieuwbouw.

Lager energieverbruik

De energieprestatie van een dakvenster wordt niet alleen bepaald door zijn isolatiewaarde. Bij Velux ligt de nadruk op de uitstekende energiebalans van de nieuwe generatie dakvensters.

Die energiebalans is het verschil tussen de hoeveelheid zonnewarmte die langs het dakvenster naar binnenkomt en de hoeveelheid warmte die langs het venster ontsnapt. Idealiter is de winst aan zonnewarmte zo hoog mogelijk en het warmteverlies zo beperkt mogelijk. Concreet betekent dat dat tijdens de winter de zonnestralen gebruikt worden als gratis en natuurlijke bron van warmte. Deze wordt weergegeven in de g-waarde, de factor van zonnetransmissie. Voor de nieuwe gelaagde beglazing Energy & Comfort bedraagt de g-waarde 0,64. Dat betekent dat 64% van de warmte van buiten naar binnen komt.

Naast de winst aan zonnewarmte heeft Velux de lat ook hoger gelegd qua isolatie dankzij de Thermo TechnologyTM, een waaier aan productverbeteringen die de isolerende kracht verder verhogen. Hiermee bereikt de Uw-waarde van een venster met de standaard dubbele beglazing Energy & Comfort 1,3 W/m2K.

Door zich op deze twee vlakken toe te leggen, kan Velux producten brengen met een uitstekende energiebalans, die een nieuwe standaard zijn op de markt inzake energieprestaties.

Als kers op de taart, scoren de nieuwe dakvensters met hun luchtdichtheidsklasse 4 ook beter in de ‘blowerdoortest’, een luchtdichtheidstest die steeds vaker op gebouwen wordt toegepast.

Meer veiligheid

Nog een vernieuwing van formaat: de gelaagde dubbele veiligheidsbeglazing 70 Energy & Comfort wordt standaard voorzien op het hele gamma VELUX-dakvensters. Die is voorzien van twee PolyVinylButyral-lagen (PVB) (33.2 type 1B1). Deze beglazing, conform met de NBN S23-norm, verzekert een grotere veiligheid voor de bewoners in combinatie met een uistekende energieprestatie. Ook de twee beglazingen die Velux aanbeveelt voor specifieke behoeften voldoen aan de veiligheidsnormen: de Energy Star-beglazing, aanbevolen voor lage energie- en passiefwoningen en het Energy & Silence-dakvenster, ontworpen voor slaapkamers aangezien ze het contactgeluid van de regen die op de profielen valt, dempt zodat je er niet meer door gewekt wordt.

Meer comfort

Bij al deze productverbeteringen besteedde Velux veel aandacht aan comfort, vooral bij de elektrisch of op zonne-energie bediende vensters Integra. Voor dit gamma werd een nieuwe designafstandsbediening met touchscreen ontwikkeld. Met zijn makkelijke bediening en voorgeprogrammeerde functies garandeert Velux zijn gebruikers hiermee een ongekende vorm van gebruiksgemak.

Voor het design van zijn dakvensters nam Velux zowel het binnen- als het buitenaspect onder de loep. Zo is de nieuwe generatie dakvensters uitgerust met een nieuwe ergonomische handgreep waarmee je met speels gemak het venster in 3 posities brengt: open, gesloten of vergrendeld met constante ventilatie. Het slankere design van de buitenprofielen en vernieuwde afdekkap vormt dan weer een esthetische troef in het dakvlak.

Meer info: Velux

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in