Cassia: gevelsteen met twee verrassende gezichten

Met de Cassia gevelsteen brengt Wienerberger leven in de straat. De unieke Terca-gevelsteen is een bijna 50 centimeter lange gevelsteen, met aan de ene zijde een geschaafd uiterlijk en aan de andere zijde een gebroken uitzicht. Door die zijden afwisselend zichtbaar te verwerken, krijgt de gevel een ongekende diepte, levendigheid en kleurnuance.
De Cassia gevelsteen is een buitenbeentje waarmee gevels een hyperindividuele identiteit aangemeten krijgen. Dat is in eerste instantie te danken aan het aparte formaat. De gevelsteen meet 495 x 95 x 48 mm en is dus bijna een halve meter lang. Een tweede exclusief kenmerk is de afwerking van de zijden. Waar de ene zijde ruw geschaafd is, heeft de andere een gebroken structuur.
 
Door de twee zichtzijden te combineren in het gevelvlak, bekom je een gevel die elke monotonie schuwt. De reliëfverschillen gaan hand in hand met een boeiende, voortdurend wisselende dans van licht en schaduw. Dat effect wordt nog eens extra in de hand gewerkt door de kleurnuances. De Cassia is verkrijgbaar in vier tinten: Rood, Bruin, Shadow en Gesmoord.
 

Ook technisch aan de top

De kameleon onder de gevelstenen kan ook prat gaan op uitstekende technische kwaliteiten. De Cassia gevelsteen is zeer vorstbestendig dankzij zijn lage porositeit.
 
Meer info: www.wienerberger.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in