Groene vingers

Gewijzigd op 17/04/2012 door Daan Slingers

Presentator Koen De Bouw
Koen De Bouw presenteert Groene Vingers
© VTM

Ook in de nazomer en de herfst blijven tuinen boeien. De asters bloeien, het blad van de bomen verkleurt langzamerhand. Gastheer Koen De Bouw en specialisten zoals boomkweker Wim Houtmeyers, tuinarchitecten Linda Vanderheyden en Timothy Cools, en groenspecialist Jean Vanhoof nemen je mee naar tientallen najaarstuinen. Sommige zijn verrassend modern, gestileerd en innovatief, andere bloeirijk en romantisch. Nog andere koesteren een exotisch vakantiesfeertje.

Koen De Bouw en de specialisten verdwalen in arboreta, spiegelen zich in vijvers en genieten van piepkleine, maar uiterst mooie en functionele stadstuinen. Ze plukken fruit en oogsten kolen en prei.

En ze werken, want al dient een tuin om ervan te genieten, er moet ook geplant en verplant worden, gespit en geschoffeld, geknipt en gesnoeid, gestekt en gezaaid. De Groene Vingers-specialisten doen het voor, met enthousiasme en volgens de regels van de kunst.

Mooie beelden, unieke tuinen en uiterst praktische reportages met tips en handige kneepjes wisselen elkaar in elke aflevering van Groene Vingers af.

 

Meer info?

Groene Vingers
VTM