Betaal je ook teveel voor jouw drinkwater?

Gewijzigd op 27/09/2016 door Daan Slingers

De prijs van drinkwater verschilt enorm, in bepaalde regio’s kan dat tot 169 euro goedkoper zijn dan in andere regio’s. Je kunt zelf niet eens kiezen welke maatschappij je drinkwater levert. Gelukkig bestaat er een andere manier om geld te besparen. 
Besparen op water
© Groepsofferte
Door de hervormingen van het watertarief onder Joke Schauwvliege zijn de verschillen alleen maar groter geworden. Sinds begin dit jaar is het gratis drinkwater voor elke Vlaming afgeschaft. De watermaatschappijen bepalen de tarieven zelf, daarom is het belangrijk om een alternatief te zoeken zodat je veel minder moet betalen.

Bespaar water, bespaar geld

Wist je dat je door het recupereren van regenwater tot maar liefst 50% kan besparen op je waterfactuur?

Laat het weer je waterfactuur betalen

De Belg verbruikt gemiddeld 110 liter water per dag. Voor een gezin van 4 personen komt dit op 440 liter. Slechts 4% van dat water (17,6 liter) wordt dagelijks gebruikt voor hoogwaardige toepassingen zoals drinken en koken. De rest kan eenvoudig vervangen worden door regenwater. Het is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Vraag hier gratis en vrijblijvend meer informatie aan.

In België regent het gemiddeld 200 dagen per jaar, daarom kunnen we al die neerslag beter nuttig gebruiken.

Regenwater is van nature kalkvrij en veel zachter dan leidingwater. De wasmachine is daardoor niet onderhevig aan kalkaanslag. Je zal bovendien ook minder wasmiddel nodig hebben voor een propere was.

Verspil geen kostbaar drinkwater en vervang het door regenwater die u dagelijks kan gebruiken voor tal van doeleinden:
  • Toiletbezoeken (gemiddeld 30 liter per persoon per dag) 
  • Wasmachine ( gemiddeld 17 liter per dag) 
  • Schoonmaak 
  • Tuinbesproeiing 
  • Auto wassen

Water is een schaarse grondstof

 Ongeveer de helft van het Belgische drinkwater wordt gewonnen uit grondwater. Door de klimaatverandering dreigt het drinkwater in gevaar te komen en kan de waterbeschikbaarheid tot 70% dalen. Kies daarom voor een slimme investering.

Investeer in een regenwaterrecuperatie systeem

Sinds 2014 is het verplicht om bij bouwaanvragen het huis te voorzien van een regenput. Investeer slim en kies voor een systeem dat regenwater recupereert en filtert. Het is veel goedkoper dan leidingwater en op jaarbasis bespaar je met een gezin hier makkelijk 250 euro op waardoor je investering na een aantal jaar reeds terugverdiend is. Je zal ook veel minder milieuheffing moeten betalen.

De Vlaamse overheid wil stimuleren dat er meer regenwater gebruikt wordt voor dagelijkse doeleinden, daarom geven veel gemeentes een subsidie als je een regenwaterput installeert.

Aarzel niet en kies voor het besparen van kostbaar water en geld. Vraag hier vrijblijvend en gratis meer informatie aan over een regenwaterrecuperatie systeem.