Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Zonwering: wist je dit al?

Dat zonwering de zonnestralen en hierdoor ook de zonnewarmte tegenhoudt, hoeven we niet meer uit te leggen. Maar hier zijn nog een aantal interessante weetjes over zonwering: zonwering heeft een gunstig effect op je interieur, zonwerking zorgt voor extra visueel comfort en met zonwering kun je je aanwezigheid in huis simuleren.

De voordelen van zonwering liggen voor de hand: zonwering is warmtewerend, met zonwering kun je de energie en de lichtinval in je huis beheersen. Met zonwerking kun je ook meer schaduw creëren terwijl je toch het zicht naar buiten behoudt. Maar er is nog meer…
 

Zonwering heeft een gunstig effect op je interieur

Door zonwering te gebruiken voorkom je dat je interieur en je meubels (binnen en buiten) snel gaan verkleuren door de blootstelling aan de zon. Ook voor binnenplanten (die dan niet constant in het zonnelicht en warmte staan) is dit gunstig.

Zonwering voor extra visueel comfort

Wie een boek wil lezen kan soms last hebben van verkeerd invallend zonlicht. Ook om naar televisie te kijken of andere schermen (computer, tablet of smartphones) kan de zon je verblinden of een storende weerspiegeling in het scherm geven. Zonwering voorkomt dit. 

Zonwering is meer dan zonnescherm

Er zijn tal van producten en toepassingen die dienen voor zonwering. Terrasoverkappingen, jaloezieën, verticale screens, gordijnen (de volledige raamaankleding), maar ook rolluiken. Deze laatste kunnen ook als ventilatie aangewend worden. Buitenzonwering is logischerwijs veel efficiënter dan binnenzonwering, omdat het de warmte buiten het huis houdt.

Bovendien: zonwering kun je automatiseren. En dat schept dan weer nieuwe voordelen. Want automatisering is geen gadget maar een behoefte.

Met zonwering je aanwezigheid simuleren

Een ander voordeel van automatisering van de zonwering is dat je, zelfs tijdens je vakantie, je de zonwering kan laten ‘animeren’ alsof je thuis bent. In tegenstelling tot klassieke systemen kan je met besturingssystemen, zoals TaHoma van Somfy, diverse scenario's ingeven. Dat betekent dat je elke dag op een ander tijdstip de rolluiken omhoog kunt laten gaan. Aangezien Somfy samenwerkt met andere grote spelers in de bouwmarkt (Niko, Velux, …) kunnen ook dakramen geopend worden of met verlichting de aanwezigheid (op kamerniveau) gesimuleerd worden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in