Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Zonwering heruitgevonden

Hoe kunnen producenten van zonwering hun producten blijven heruitvinden? Heel eenvoudig, want de nieuwigheden zitten vaak in kleine details waardoor ze nog beter scoren op het vlak van warmtewering en/of energiebesparing. Op het terras zijn zonnezeilen erg in trek, aan de gevel bemerk je naast buitenjaloezieën en screens ook meer schuifschermen. De efficiëntie van automatisering hoort er uiteraard ook bij.

 

Zon, wind en regen

Winsol biedt het speciaal opvouwbaar doeksysteem Corradi niet alleen bescherming tegen zon, maar ook tegen wind en regen. Zelfs de voor- en zijwanden zijn afsluitbaar zodat je optimaal kan genieten bij eender welk weerstype. Lange zomeravonden behoren ook tot de mogelijkheden met de ingebouwde verlichting aan het doek. Bij een plotse regenbui kan je blijven zitten, het water wordt afgevoerd via het doek.
Meer info: WinsolHeen en weer schuiven

De schuifpanelen Loggia van Renson bestaan uit een stevig kader met doekvulling of lamellen uit aluminium, die vast of kantelbaar gemonteerd worden. Er zijn verschillende kaders in functie van de gewenste afmetingen en de plaatselijke windkracht. Elk kader kan dan weer met verschillende soorten lamellen besteld worden. Dit leidt tot verschillende resultaten op het vlak van visuele dichtheid of verduistering. Deze Loggia wordt manueel of motorisch bediend en kan als vast paneel of als schuif- of vouwpaneel besteld worden. De Loggiawood is een aluminium schuifpaneel met lamellen uit natuurlijk vergrijzend hout.
Meer info: RensonWeg met de doekspleten

AnemoScreen (Helioscreen Projects) vormt de nieuwste generatie windvaste buitenzonwering die vlak, strak en vooral windbestendig is. Er zijn geen doekspleten meer tussen het zonweringsdoek en de geleiding. Hierdoor heeft de screen ook een insectwerende functie. Uniek aan AnemoScreen is het gepatenteerde montageconcept en de inventieve klikgeleiding. De compacte geleiders klikken probleemloos open en dicht en zorgen voor de windbestendigheid.
Meer info: HelioscreenShutters voor dakramen

Jasno heeft een frame ontwikkeld waarmee shutters perfect toegepast kunnen worden bij dakramen. Een zogenaamde jachtsluiting voorkomt dat de panelen uit zichzelf openklappen. De dakraamshutters zijn vervaardigd uit primewood en leverbaar in alle kleuren uit de Jasno-collectie.
Meer info: JasnoSmal maar lang

SunSquare is een zon- en regenweringsysteem voor balkons, daktuinen en terrassen dat nu ook ondiepe langwerpige terrassen kan overkappen. Het gemotoriseerde systeem wordt afgestemd op iedere situatie die naast de afmeting en ligging van het terras ook afhankelijk is van de zonnestand en de diverse windrichtingen. Bij te grote windsnelheden, meer dan 40 km/h, rolt het doek automatisch op de centrale as. De motor is van Somfy. Naast de standaard windsensor is het systeem onder andere ook te voorzien van een zonnesensor en indirecte halogeenverlichting met afstandbediening en dimmer.
Meer info: SunSquare


Lees ook: Voordelen van zonwering

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in