Aanbevolen partners

SoSimply logo
Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Zolder in één keer isoleren en afwerken

Een zolder inrichten tot leefruimte is een heel proces. Het isoleren en afwerken van de dakhelling of zoldervloer kun je in één keer doen met kant-en-klare oplossingen. Zo win je tijd en krijg je een mooi uitzicht.
Een dakhelling of zoldervloer afwerken is een heel stappenproces: wanneer de dakopbouw niet hoog genoeg is, moet je eerst de opbouw verder uitvullen en vervolgens isolatie plaatsen. In sommige gevallen is een dampscherm nodig om de isolatie te beschermen tegen vocht en daarna kun je eventueel een leidingenspouw creëren om tot slot de afwerking te plaatsen. Dat vraagt al snel enkele dagen werk.

Eenvoudige verwerking

Heb je die tijd niet? Dan kun je opteren voor isolatieplaten met een afwerking. De isolatie is bij dergelijke kant-en-klare oplossingen voorzien van gipskarton, gipsvezelplaat of een houtlaag. De isolatie is in verschillende diktes verkrijgbaar en voorzien van tand-en-groefranden om de platen mooi op elkaar te laten aansluiten.
Het volstaat de platen tegen de draagstructuur te schroeven en de voegen in de afwerkingslaag af te werken zoals de fabrikant voorschrijft. Dit kan een afwerkingsstrip zijn of het opvullen van de voegen met een aangepaste paste.
Afhankelijk van de afwerkingslaag die je kiest, kun je de isolatiepanelen gebruiken om het hellende dakvlak of de zoldervloer te isoleren. Wanneer je ze gebruikt voor de zoldervloer, geniet je in één beweging van een beloopbare vloer.

Voordelen

Naast de eenvoudige verwerking bieden de kant-en-klare oplossingen nog enkele anderen voordelen:

  • Snelheid: Het totale proces verloopt sneller
  • Kleiner risico op fouten
  • Ongevoelig voor vocht
  • Onvervormbaar
  • Handig formaat vergemakkelijkt plaatsing
  • Goede luchtdichtheid
  • Het systeem komt ook in aanmerking voor premies

Alles-in-één oplossingen

Nagenoeg iedere isolatiefabrikant biedt zo’n kant-en-klare oplossing voor de zolderisolatie. Unilin Insulation heeft Renotherm in zijn gamma. De isolerende zolderelementen bevatten een laag PIR-isolatie met een afwerking in gipsvezelplaat, OSB-plaat of waterbestendige spaanplaat.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in