Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Zoek de poort

Een garagepoort is vaak een noodzakelijk kwaad in een voorgevel van een woning. Op esthetisch vlak zijn er echter al heel wat mogelijkheden om de garagepoort subtiel aan het oog te onttrekken. Een laatste innovatie is het Trudoors-gevelconcept van Idem Poorten.


Ruim 7 jaar geleden ontwikkelde de Belgische fabrikant van sectionele poorten het Trudoors-totaalconcept voor gevel en garagepoort in aluminium. Trudoors viel in de smaak bij architecten en bouwheren die het beste uit hun gevel willen halen en een stap verder durven gaan dan de bestaande oplossingen. Nu ontwikkelde Idem een nieuwe toepassing voor dit geventileerde gevelconcept en onderstreept daarmee zijn knowhow en trendsettend karakter.


Volledig geïntegreerd

Voor het bekleden van de garagepoort wordt doorgaans een ander materiaal gebruikt dan voor het bekleden van de gevel. Met Trudoors kiest Idem resoluut voor een sterke uniformiteit. Kenmerkend voor dit architecturale gevelconcept is dat zowel de garagepoort als de gevel met hetzelfde materiaal bekleed zijn. Bovendien liggen de garagepoort en de gevel in hetzelfde vlak en lopen ze naadloos in elkaar over. Dat maakt dat de garagepoort volledig én onopvallend in het gevelvlak geïntegreerd zit, wat de woning een zeer specifieke, krachtige uitstraling verleent.

Voor zijn nieuwste Trudoors-ontwikkeling maakt Idem gebruik van stevig volkern- plaatmateriaal (Trespa) dat bestand is tegen weer en wind en garant staat voor een lange levensduur. Voor een optimale stevigheid worden de platen op een speciaal aluminium kader met vaste isolatiekern bevestigd.


Verrassende prints

Het plaatmateriaal waarmee de gevel en de garagepoort worden bekleed, beschikt niet alleen over sterke technische kwaliteiten. De platen met verrassende houtprints vragen bovendien om gezien te worden. Er is keuze uit 17 inspirerende houtdecors, gaande van rustig ‘Elegant Oak’ over subiel ‘French Walnut’ tot uitgesproken ‘English Cherry’.

Deze nieuwe toepassing van Trudoors opent vernieuwende en verrassende architecturale mogelijkheden om een heel eigen stempel te drukken op de uitstraling van je woning en je te onderscheiden van de omliggende architectuur. Het gevelconcept kan zowel voor gesloten, halfopen en open bebouwingen, als voor nieuwbouw- en renovatieprojecten worden toegepast. Voor het Trudoors-concept met plaatmateriaal in houtprint gelden geen beperkingen inzake afmetingen voor het geveloppervlak. Het poortelement in het gevelvlak kan tot ongeveer 5 m breed en 2,5 m hoog zijn.


Sectionale poort

De garagepoort mag dan discreet verwerkt zitten in de gevel, het gebruikscomfort van de sectionele poort is allerminst onopvallend. De grote troef van een dergelijk poorttype is dat je geen extra ruimte moet voorzien om ze te openen en te sluiten. Dat maakt het mogelijk om je wagen zowel binnen als buiten, tot net tegen de poort te parkeren.
De sectionele poort loopt zacht en stil en is perfect water- en winddicht dankzij hoogwaardige elastische afdichtingen rondom en een vorstvrije vloerafdichting. Een geïntegreerde fotocelbeveiliging in combinatie met het tegendrukcontact van de motor zorgt ervoor dat de poort onmiddellijk stopt bij waarneming van een obstakel.

Om het gebruikscomfort compleet te maken, rust Idem de sectionele poorten van dit concept uit met automatisatie. Dankzij de bijgeleverde afstandsbediening behoort het in en uit de wagen stappen in de gietende regen tot het verleden. Bij het openen van de garagepoort via de afstandsbediening gaat het licht in de garage automatisch aan. De automatisatie kan worden gekoppeld aan een (bestaand) domoticasysteem.

Info: www.idem-poorten.be
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in