Ramen en deuren

Zijn mijn deuren inbraakveilig ?

Auteur: Aliplast

Waar moet ik op letten ?

Bij het kiezen van deuren is veiligheid heel belangrijk. Maar waarom kiezen voor aluminium ? En wat zijn de beveiligingsopties ? We geven u alvast wat goede raad mee. 

Kies voor een stevig materiaal 

Allereerst willen we meegegeven dat aluminium enorm sterk en bijna onbreekbaar is. Hoe steviger het materiaal, hoe minder kans een inbreker er een koevoet tussen kan steken om je deur open te breken.  

Let op het inbraakwerendheidsattest

Toch zorgde Aliplast ervoor om de veiligheid nog meer te verhogen. Aliplast behaalde op alle isolerende systemen een RC2 attest en voldoet daardoor aan alle Europese normen. Je kan uiteraard altijd voor de hogere inbraakwerendheidsklasse RC3 gaan. Dit certificaat werd behaald op de vlakke deur Star75.

Opteer voor een meerpuntsslot

Traditionele voordeuren hebben maar één sluitpunt ter hoogte van de deurgreep. Dit kan veiliger met een meerpuntsslot met 3, 5 of zelfs 7 sluitpunten. De sluitpunten zijn verdeeld over de hele lengte van de deur en worden bediend met 1 sleutel. Kies een cilinder met kerntrekbeveiliging: Zo kan het slot er onmogelijk worden uitgetrokken. Je herkent een kerntrekbeveiliging aan het rechthoekige blokje met afgeronde randen op het schild of de rozet van je cilinderslot. De Aliplast sloten zijn bovendien SKG goedgekeurd.  Je kan de deuren nog extra beveiligen tegen inbraak door de scharnieren te verstevigen met uitliftbeveiliging of dievenklauwen. Hierdoor blijft de deur op zijn plaats als de scharnieren geforceerd worden.

Inbraakwerend glas

Naast inbraakwerende profielen is ook inbraakwerkend glas een belangrijke factor ter verhoging van de inbraakbeveiliging. Het is de inbraakwerende folie in het glas die verhindert dat het glas gaat breken. 

Interesse in aluminium ramen en deuren?

Vind hier een Aliplast verdeler in je buurt

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in