Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Xtratherm bouwt nieuwe fabriek in België

De Ierse isolatieproducent, Xtratherm, heeft een aanzienlijke investering in een nieuwe fabriek in België aangekondigd. De nieuwe fabriek, die begin 2014 operationeel zal zijn gaat de productie en distributie van het succesvolle assortiment van de rigide isolatieproducten in Europa verzorgen en zal leiden tot de creatie van ongeveer 100 nieuwe banen over een periode van een aantal jaar.


Na zich gevestigd te hebben als een belangrijke speler in zowel de Britse als Ierse de markt voor isolatie platen, heeft Xtratherm kans gezien haar afzet in Europa aanzienlijk te laten groeien in de afgelopen jaren. In 2011 vertegenwoordigde de verkoop aan klanten op het Europese continent bijna 20% van haar totale omzet. Het bedrijf heeft ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren, waarbij de Europese markten in Belgie, Nederland, Duitsland en Frankrijk centraal staan . Momenteel worden de Europese klanten beleverd door Xtratherm’s twee zeer moderne productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.


Nieuwe fabriek in Charleroi

De locatie voor de nieuwe fabriek, in de buurt van de stad Charleroi, is ideaal gelegen met een uitstekende toegang tot Xtratherm’s belangrijkste markten. De eerste fase van de investering zal bestaan uit productie en opslag faciliteiten van ongeveer 15.000 m2, met ruimte voor verdere uitbreiding.

Tijdens een bezoek aan hoofdkantoor van Xtratherm in Navan, Ierland, zei de Waalse minister van Economische Zaken en Buitenlandse Handel, Jean-Claude Marcourt: "Een nieuwe investering in Wallonië is altijd goed nieuws. Deze in het bijzonder zal leiden tot kwalitatief hoogwaardige banen in onze regio. Samen met andere gelijkaardige investeringen geeft dit bericht heel duidelijk een nieuwe impuls aan de regio ".


Groei Xtratherm

Eoghan Hynes, oprichter en Algemeen Directeur van Xtratherm zei: 'De aankondiging is een belangrijke mijlpaal in de verdere groei van Xtratherm. Deze nieuwe fabriek in België geeft ons bedrijf een ideale locatie in het hart van Europa, van waaruit wij onze Europese activiteiten in de komende jaren verder kunnen laten groeien. Wij erkennen de uitstekende ondersteuning tot nu toe door zowel de Waalse regering en andere overheidsinstellingen en kijken uit naar de ontwikkeling van deze relaties in de komende jaren. "

De groei in de Europese markt voor isolatie en daarmee de groei van Xtratherm worden gedreven door steeds toenemende bouwvoorschriften in heel Europa. Strikte doelstellingen die voortvloeien uit het Kyoto-protocol en de daarop volgende Europese richtlijnen blijven de indrukwekkende groei van de sector in de aanloop naar 2020 en daarna stimuleren.


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in