Xella

1. Xella neemt al meer dan 40 jaar deel aan Batibouw
2. Paleis 5 - 311
3. De isolerende Ytong-blokken en de geluidwerende Silka-blokken
4. Slim bouwen, is met cellenbeton bouwen. Ytong cellenbeton is namelijk bouwsteen én isolator. YTONG presteert zelfs zo goed, dat je zonder bijkomende isolatie voldoet aan de strengere isolatie-eisen van de energieprestatieregelgeving. Je spaart dus euro’s uit die elders in de woning goed van pas komen. En je bent er zeker van dat je muren 100 % doeltreffend zijn geïsoleerd. De bouwsteen wordt namelijk geplaatst door middel van verlijming. Hierdoor zijn gaten - en dus warmtelekken – in de muur uitgesloten.
Silka: De juiste materiaalkeuze is een onmisbaar fundament voor het realiseren van optimaal akoestisch wooncomfort. Silka kalkzandsteen biedt op dit vlak uitmuntende prestaties. Dat is het gevolg van de hoge massa van kalkzandsteen. Silka-producten laten toe om voor diverse woningtypes optimaal in te spelen op de verschillende akoestische prestatieniveaus van de geactualiseerde norm. De akoestische kwaliteitseis van DnT,w groter of gelijk aan 62 dB kan makkelijk behaald worden met het nieuwe Silka gamma.
5. Het ervaren wooncomfort is de som van tal van aandachtspunten. De laatste jaren worden we ons steeds meer bewust van het belang van een ‘stille’ woonomgeving als belangrijke bijdrage tot het algemene wooncomfort. Een efficiënte akoestische isolatie is in de moderne woningbouw dan ook even onontbeerlijk als aandacht voor thermische isolatie en de totale energieprestatie van de woning.
6. Hoe kan ik mijn buitenmuren goed isoleren?

Voor meer info: Xella.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in