World Of Bricks: inspirerend naslagwerk over baksteen

Met World Of Bricks heeft Wienerberger een waar naslagwerk gemaakt over gevelsteen. Het boek bundelt 270 gevelsteensoorten van de merken Terca en Desimpel en meer dan 800 foto’s verspreid over 528 pagina’s. Nooit eerder werd zoveel kennis over baksteen in één enkel volume verzameld.


Als Belgisch marktleider in de productie en de verkoop van bakstenen, nam Wienerberger de taak op zich om al zijn gevelstenen in één boek voor te stellen.
Hieruit blijkt nogmaals dat baksteen, reeds duizenden jaren in gebruik, meer dan ooit hét hedendaags bouwmateriaal is.

Deze unieke “World of bricks” zal toegestuurd worden aan meer dan 8.000 architecten, studiebureaus en andere bouwprofessionals.
Wat deze “World of bricks” handig maakt, is z’n speciale indeling. Er werd inderdaad geopteerd voor een intuïtieve opsplitsing op basis van kleur. Vaak is dit immers het eerste en meest zichtbare keuzecriterium voor de consument. Handige kleurenlabels aan de zijkant van het boek geven duidelijk de zes grote kleurengroepen weer : wit, geel, beige, rood, bruin, grijs en zwart. In combinatie met de alfabetische overzichtslijst vooraan is het vinden van de juiste gevelsteen dan ook heel eenvoudig en aangenaam.

Honderden foto’s stellen het allemaal aanschouwelijk voor en laten een pak creatieve hoogstandjes met baksteen zien. Detail- en structuurfoto’s geven op hun beurt een zeer realistische weergave van kleur en uitzicht. Men kan als het ware de gevelstenen ‘voelen’.

Door alle informatie in één naslagwerk te verzamelen, kan de bouwprofessional op een snelle manier zijn baksteenvoorstellen uitwerken. “World of bricks” bevat immers van elke gevelsteen de nodige technische info zoals de formaten, de porositeits- en de vorstbestendigheidsgraad.

Werkelijk alles komt aan bod, van handvormstenen en strengpersstenen tot formaten en metselverbanden en nog veel meer.
Alle info uit de World of bricks is ook terug te vinden op de websites www.terca.be en www.desimpel.be. Binnenkort is er ook een cd-rom beschikbaar.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in