Isoleren

Welke isolatie-oplossing kies ik het best om mijn vloer te isoleren?

Aanbevolen partners

Recticel
Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV

Zelf uw vloeren isoleren

Als u ervoor kiest om zelf uw vloeren te isoleren, heeft u de mogelijk om de isolatie boven of onder de vloerplaat te leggen. Als de isolatie onder de vloerplaat komt, dan zijn de Fitforall Home isolatieplaten van Recticel Insulation het meest geschikt voor deze klus. Deze isolatieplaten kunt u zelf snel en gemakkelijk plaatsen, onder andere dankzij het tand- en groefkliksysteem. Bovendien bespaart u veel plaats aangezien deze isolatie relatief dun is door de uitstekende isolatiewaarde (λd = 0,023 W/mK).

Ook als de vloerisolatie boven de vloerplaat komt, kunt u kiezen om te isoleren met Fitforall Home isolatieplaten. Hiermee is uw vloer perfect geïsoleerd, maar u moet dan wel nog verder de vloer afwerken met een gewapende chape aangezien u niet rechtstreeks kunt lopen op deze isolatieplaten. Als u echter kiest om te isoleren met Combobase Home isolatiepanelen, slaat u twee vliegen in één klap. De sterk isolerende PIR-plaat zorgt voor de gedroomde vloerisolatie én met de geïntegreerde spaanplaat tovert u meteen een beloopbare vloer tevoorschijn. Helemaal klaar om eventueel verder te bekleden.

Surf naar www.recticelinsulationhome.be voor meer informatie.

Uw vloeren laten isoleren door een vakman

Als u uw vloeren liever laat isoleren door een vakman, komen de Eurofloor en Eurofloor 300 isolatieplaten van Recticel Insulation in aanmerking. Eurofloor (1200 mm x 2500 mm) vloerisolatie zijn grote platen die uiterst geschikt zijn wanneer u kiest voor de snelheid van het werken met zo groot mogelijke platen en om dus grote oppervlakten te isoleren.

De Eurofloor 300 isolatieplaat (600 mm x 1200 mm) is dan weer de kleinere versie van de Eurofloor isolatieplaat. Eurofloor 300 vloerisolatie is beter geschikt voor zowel kleinere ruimtes zoals zolders en gangen als voor zwaarder belaste vloeren dankzij de uiterst hoge drukvastheid van 300 kPa (3 kg/cm² of 30 ton/m² bij 10 % vervorming).

Surf naar www.recticelinsulation.be voor meer informatie

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in