Vlaamse renovatiewoningen zetten deuren open op 21 mei

Het maandblad Ik ga Bouwen organiseert voor het achtste jaar op rij de Renovatiedag. Hierbij wordt traditiegetrouw samen gewerkt met het NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie. Op zondag 21 mei (tussen 10u00 en 18u00) zetten architecten, interieurarchitecten, andere bouwprofessionals en bewoners van meer dan 100 kwalitatieve projecten, verspreid over Vlaanderen en Brussel, hun deuren wagenwijd open om u hun oplossingen te tonen.


De projecten belichten zoals steeds voornamelijk woningbouw en huisvesting en ook dit jaar zijn er weer een aantal opmerkelijke renovaties te bezichtigen op 21/05.  Enkele van de meest sprekende renovatieprojecten werden vanbinnen dan ook grondig aangepakt. De moeite van een bezoekje waard dus!
De organisatoren verwachten op 21 mei dan ook vele duizenden bezoekers (30 000 in 2005) die de ongeveer 120 projecten zullen bezoeken. Een waardering voor het werk van de (interieur)architecten en bouwbedrijven, maar ook een beloning voor de gastvrijheid van de bouwheren.

Naslagwerk
Een volledig programma met alle uitleg, foto’s én een routebeschrijving wordt aangeboden in De Renovatiegids, renovatiespecial van het magazine ‘Ik ga bouwen’. Dit praktisch naslagwerk van 170 pagina’s met tal van geslaagde voorbeelden van gerenoveerde woningen, is vanaf 29 april verkrijgbaar bij de betere persverkoper aan 6 €. Habitos.be biedt – over enkele dagen – kortingsbonnen voor de aanschaf van dit naslagwerk aan.

Infosessies
Voor het eerst kan de kandidaat (ver)bouwer zich grondig informeren tijdens de 5 infosessies, die verspreid over Vlaanderen georganiseerd worden tijdens De Renovatiedag.  Actuele thema’s zoals duurzaam verbouwen en het belang van de nieuwe Vlaamse regelgeving voor energieprestatie en binnenklimaat zullen ongetwijfeld aan bod komen.  Een deelname aan een infosessie bedraagt 2 euro/persoon en inschrijven kan via een inschrijvingskaart uit De Renovatiegids of via de site www.ikgabouwen.be.

Locaties: Kortrijk-Leuven-Antwerpen-Hasselt-Gent

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in