Vlaamse Renovatiedag zet deuren van meer dan 75 woningen open

Een afgeleefd rijhuis of een vervallen bungalow kunnen met de nodige creativiteit én kennis opnieuw een comfortabel pareltje worden. Laat je hiertoe inspireren op de Vlaamse Renovatiedag op zondag 27 mei. Tussen 13 en 18 uur stellen méér dan 75 koppels hun realisatie open voor het grote publiek.


Nieuwbouw wordt voor heel wat bouwheren een onbereikbaar ideaal, dit omwille van duurdere bouwgronden, hogere prijzen van bouwmaterialen, hogere comforteisen,…
Toch zijn er nog oplossingen voor wie verder wil kijken. Een schijnbaar afgeleefd rijhuis in het centrum van de stad of een aftandse bungalow uit de jaren ’70 in een woonwijk,… wie de nodige creativiteit aan de man of vrouw kan brengen en visie heeft op de actuele bouwmogelijkheden, kan zo’n pand een grondige metamorfose geven. Een laag aangeschreven woning kan met een paar eenvoudige ingrepen niet alleen het pareltje van de buurt worden, maar bovendien al het hedendaagse comfort bieden dat je je kan indenken.

Zoektocht naar inspiratie…
Creativiteit is een eigenschap die je hebt,… of waar je je toe kan laten inspireren. De Vlaamse Renovatiedag op zondag 27 mei is een uitgelezen moment om binnen te kijken in meer dan 75 prachtig gerenoveerde woning. In de verschillende provincies vind je een ruime keuze aan projecten om unieke ideeën op te doen voor je eigen project.
Je vindt alle deelnemende projecten op de website www.devlaamserenovatiedag.be of in de programmabrochure bij het meinummer van Ik ga bouwen.
Een tip: Stippel vooraf het parcours uit met de woningen die je wenst te bezoeken en kijk vooraf zeker na of je een afspraak dient te maken om een woning uit jouw voorkeurlijstje te bezoeken.

… en informatie
Naast goede ideeën en inspiratie moet je ook een goede kijk hebben op de actuele mogelijkheden die de bouwmarkt vandaag biedt. Welke bouwblokken, isolatie, raamprofielen,… lenen zich het best om die uitbreiding te realiseren of die zolderkamers op te trekken? Of hoe zit het met de technieken? Kan je energiebesparende alternatieven integreren om zo milieu- en budgetvriendelijker te wonen?
Je architect is een eerste raadsman om op al deze vragen te antwoorden. Daarnaast zal ook ZieZo een betrouwbare gids worden. ZieZo – hét concept voor de betere woonoplossingen – brengt een overzicht van praktische productoplossingen die je kunnen helpen om van jouw verbouwverhaal een succes te malen.

Meer informatie:
www.devlaamserenovatiedag.be

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in