Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Vlaamse nieuwbouwwoningen steeds beter geïsoleerd

De Vlaams nieuwbouwwoningen worden jaar na jaar beter geïsoleerd. Dat blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Energie- agentschap (VEA), waarover De Morgen schrijft.


Gebruikte men bij de isolatie van gevels in 2004 gemiddeld 5,3 cm minerale wol dan was dat dit jaar al 8,6 cm, een toename met meer dan 62 procent. Bij andere isolatiemateriaal is de verbetering nog een pak groter en steeg de isolatiedikte op 6 jaar tijd van 4 cm naar 7,7 cm (+ 92,3 procent).

Ook de daken van nieuwe woningen zijn steeds beter geïsoleerd. In 2011 bedroeg de gemiddelde isolatie van een hellend dak 17,6 cm, in 2004 was dat nog maar 11,4 cm (+ 54,8 procent). Daarmee scoort Vlaanderen bovendien een stuk beter dan Wallonië.


Superisolerend glas

Als het op het plaatsen van superisolerend glas aankomt tonen architecten en bouwheren in het hele land zich uitstekende leerlingen. Bij zo goed als alle nieuwe woningen wordt voor die energiezuinige beglazing geopteerd, in 2004 was dat nog niet bij de helft het geval.

Vlaanderen wil, zoals Europa vraagt, tegen 2021 alle nieuwe gebouwen energieneutraal maken. Volgende week keurt de bevoegde commissie in het Vlaams Parlement normaliter de nieuwe energienormen voor 2012 en 2014 goed.


Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in