Viessmann en Velux gaan samenwerking aan

Om de beste thermische zonnesystemen aan te bieden en een grotere groep consumenten te bereiken, slaan Viessmann en de Velux Group de handen in mekaar. Dit houdt in dat de Velux Group in bepaalde markten de distributie van warmwaterboilers op zonne-energie en bedieningseenheden op zonne-energie aan Viessmann overdraagt en dat Viessmann de dakcollectoren van Velux samen met zijn eigen producten verdeelt.


Viessmann, een van de toonaangevende internationale producenten van verwarmingssystemen, is een partnershap aangegaan met de Velux Group, de marktleider in dakvensters en andere bouwcomponenten voor daken. De zonnecollectoren van Velux zullen voortaan gekoppeld worden aan de warmwaterboilers en -bedieningseenheden van Viessmann.


Uitgebreide productgamma

“Het nieuwe partnerschap verbreedt ons uitgebreide productgamma voor alle brandstofsoorten en toepassingsgebieden. Naast onze bestaande platte en luchtledige buiscollectoren kunnen we nu ook de dakcollectoren van Velux aanbieden die mooi in het dakoppervlak geïntegreerd kunnen worden. We zijn van mening dat deze samenwerking een positieve invloed zal hebben op de verkoopcijfers van beide bedrijven,” aldus Dr. Thomas Schweisfurth, Chief Sales Officer bij Viessmann.

“De sterkte van de Velux Group ligt op het dak, en niet in de berging. Willen we tegemoetkomen aan de vraag van onze klanten naar een ruim gamma kwaliteitsvolle warmwaterboilers, dan zullen de kosten buiten proportie zijn. Om verder in staat te blijven om de klant de beste oplossing op het vlak van thermische zonnesystemen te bieden, hebben we ervoor gekozen om een partnerschap aan te gaan met een toonaangevende internationale producent. We zijn er sterk van overtuigd dat de beste oplossing, zowel esthetisch als functioneel, bestaat uit de dakzonnecollectoren van Velux in combinatie met de warmwaterboilers en bedieningseenheden van Viessmann,” aldus Jacob Schambye, Market Director van de Velux Group.

Dankzij het partnerschap kan de Velux Group zijn dakcollectoren en toebehoren verkopen via de distributiekanalen van Viessmann. Viessman zal zijn DHW-boilers, -bedieningseenheden en -componenten zelf blijven leveren en onderhouden via zijn gekende verkoopsnetwerk.


Niet enkel in België

De overeenkomst heeft betrekking op Oostenrijk, België, Denemarken, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Ierland, Italië, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland. Als gevolg van dit nieuwe partnerschap zal de Velux Group geen warmwaterboilers meer verkopen op deze markten. Het partnerschap treedt officieel in werking op 1 januari 2012. De praktische implementatie wordt verwacht voltooid te zijn tegen het einde van de eerste helft van 2012.


Meer info:

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in