Vierde energiebesparingsforum: De wereld van het goede voorbeeld

Op 2 en 3 oktober 2007 organiseert het Centrum Duurzaam Bouwen voor de 4de maal het Energiebesparingsforum: 'De wereld van het goede voorbeeld'.


Door de stijgende energiekosten en een groeiend milieubewust binnen de modern maatschappij, wordt de vraag naar innovatieve oplossingen voor efficiënt gebruik van energie meer dan ooit gesteld. Dit betekent sensibilisering van de gebruiker, interne milieuzorg in de gebouwen, een toekomst gericht beleid en energiezuinige innoverende en beproefde technieken en technologieën.

Goede voorbeelden leveren geld op, daarom wordt er tijdens dit forum de nadruk gelegd op energiezuinige (innovatieve) maatregelen die reeds in de praktijk met succes worden toegepast in bedrijven en overheidsinstellingen. Deze praktijkervaringen geven een inzicht over de verschillende energiebesparende maatregelen die het energieverbruik veiligstelt tegen acceptabele kosten.

Beleid
Op 2 oktober richten we ons op het beleid. Ervaringen hoe een dossier door de verschillende stappen van een bestuur werden geloodst en de behaalde resultaten, worden naderbij bekeken. Informatie over de maatregelen die de hogere overheden in petto hebben, worden uit de doeken gedaan.

Techniek
Op 3 oktober komen resultaten van energiebesparende technieken en technologieën vanuit het technisch standpunt en toepasbaar in verzorgingsinstellingen en gebouwen, aan bod. Inzichten in de verschillende factoren die een rol spelen bij de aankoop van energiebesparend toepassingen worden toegelicht.

Avondsessies
Voorschrijvers, architecten, installateurs elektro en schrijnwerkers zijn welkom tijdens het avondprogramma op 2 oktober. Dankzij het gevarieerd programma vindt ieder een onderwerp op maat van zijn interessegebied.

Meer info over de onderwerpen en de sprekers is te vinden op de website www.energiebesparingsforum.be

Tussen de infosessies kan men op zoek gaan naar productgerichte informatie op de infobeurs waar een 50-tal organisaties en bedrijven aanwezig zijn.

Kortom, kom op 2 en 3 oktober maar het Energiebesparingsforum en laat de goede voorbeelden geld opbrengen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in