Verkoopprijzen vastgoed bleven stijgen

Huizen zijn het duurst in Sint-Pieters-Woluwe. De prijsstijging voor alle types vastgoed die de jongste jaren werd opgetekend, heeft zich tijdens de eerste negen maanden van 2006 doorgezet. Dat blijkt uit cijfers die de FOD Economie publiceerde.

Voor bouwgronden bedroeg de stijging in vergelijking met 2005 8,1 procent, 11,3 procent voor gewone woonhuizen, 7,5 procent voor villa's en 9,6 procent voor appartementen, aldus de algemene directie statistiek en economische informatie.

"Het is nog mogelijk een huis te kopen aan een relatief gematigde prijs in de provincies West-Vlaanderen en Henegouwen", aldus de Federale Overheidsdienst. De hoogste prijzen worden in Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant betaald. Huizen zijn het duurste in Sint-Pieters-Woluwe (403.226 euro) en het minst duur in Colfontaine (66.694 euro). "In België kost een 'normaal' woonhuis gemiddeld 146.218 euro. Voor een appartement is dat 154.396 euro", aldus de FOD Economie. Bouwgronden kostte gemiddeld 76,2 euro per vierkante meter.

Bronnen: belga, Het Laatste Nieuws 
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in