Aanbevolen partners

SoSimply logo
Renson - Ventilatie, zonwering
Logo Nordex
Kömmerling
logo FAKRO
Velux logo
Winsol
Ramen en deuren

Vensters, die meer bieden dan licht en zicht

Wanneer je een venster kiest, zijn zicht en licht twee belangrijke eigenschappen om rekening  mee te houden. Toch kun je een venster ook functioneel gebruiken. Dat bewijzen deze vier soorten vensters, die net dat tikkeltje extra bieden.

Regendemper

Bij Rob De Nijs tikte de regen zachtjes tegen het venster. Bij jouw thuis kan het nog zachter tikken.

Op de markt zijn er vensters beschikbaar, die (regen)geluiden dempen. Van 14 dB gaat het naar 7dB, waardoor je in huis van nog meer comfort kunt genieten.

Ontroking

Indien je over een plat dak beschikt, overweeg dan eens een venster met een ontrokingsluik. Dit extraatje houdt nooduitgangen en ontsnappingsroutes vrij, terwijl het rook en hitte uit een brandend gebouw afvoert. Dankzij deze optie houden gebouwen langer hun brandwerende eigenschappen en is de schade bij brand een pak minder.

Een venster als deur

Voor zowel huizen met platte als hellende daken bestaan er vensters die de functie van een deur overnemen.

Balkonvenster

Nog een stapje verder gaat het balkonvenster. Wanneer je dit soort venster opendoet ontstaat er als het ware een echt balkon. De leuningen klappen uit, waardoor je veilig op je eigen balkon kunt staan. Een dergelijk venster kun je ook als overgang gebruiken naar je bestaand dakterras.

Meer infoVelux en Fakro

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in