Aanbevolen partners

suninvest logo
aliplast logo
arlu logo
Renson - Ventilatie, zonwering
kommerling logo
Velux logo
Winsol
hormann logo
Ramen en deuren

Velux waarschuwt voor glasbreuk bij dakramen

Velux, het van oorsprong Deense bedrijf dat dakramen levert, heeft via advertenties in kranten gewaarschuwd voor spontane glasbreuk bij een bepaald model glasramen. Velux gaat de bewuste beglazing van zo'n 9.000 vensters in België gratis vervangen, zo is bij het bedrijf vernomen.

Het gaat om ramen van een klein type, maximaal 39 centimeter breed, die gemaakt en verkocht werden tussen 1997 en 2003. "Het gaat bovendien om een specifiek soort beglazing. De klant moet dus zeker de beglazingscode controleren", aldus woordvoerder Yves Sottiaux van Velux. De code moet het nummer 59 bevatten in combinatie met nummer 8 of letter Y.

Bij dit soort dakramen, kan het glas onder bepaalde omstandigheden spontaan gaan barsten en loskomen. "In België hebben we een 50-tal beglazingen van dit type vervangen. Niemand was gewond geraakt", verklaarde de woordvoerder. Velux heeft de bewuste beglazing verkocht in 19 landen en heeft weet van slechts een viertal lichtgewonden door glasbreuk.

Om elk risico in de toekomst uit te sluiten, kan de klant de betrokken dakramen nu gratis laten vervangen. De werkuren en de verplaatsing van de dakwerker of schrijnwerker zijn wel betalend. "We willen onze verantwoordelijkheid nemen," zegt de woordvoerder. Men neemt best contact op via de website www.velux.be of via het gratis telefoonnummer 0800/18.165.

 

Meer info: Velux

Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in